Аржентинско семейство получи разрешение от властите да нарече сина си Меси

Специално за този случай беше нарушен закон с 45-годишна давност

Аржентинско семейство получи разрешение от властите да нарече сина си Меси

Аржентинска двойка нарече новородения си син Меси на капитана на националния отбор на страната и най-добър играч в момента, след като специално за този случай беше нарушен закон с 45-годишна давност.

През 1969-а година в Аржентина е приет закон, според който именната система на страната е строго фиксирана и няма право да се дава фамилно име като първо на новородени деца.

Но писмото на гордия баща Даниел Варела е било уважено от властите и прието момченцето му да получи като първо име Меси в разрез със законите.

"Когато Меси се роди, ние заявихме в държавния регистър, че това е нашият син и ние ще му дадем име, каквото сме избрали. Хората в регистъра казаха, че не е техен проблем, а трябва да се обърнем към властите. Аз заявих, че искам това да е името на детето ми и съм готов да платя за това", коментира бащата, цитиран от БТА.

"Направихме всичко, което се изискваше от нас и най-накрая разрешението пристигна, доволен е родителят като показва кръщелното свидетелство с името Меси Даниел Варела".

"Ние имаме и дъщеря, която е на пет години. Когато тя се роди, аз имах същата идея да я кръстя Меси или нещо, което да не буди съмнение на кого е взела името. Но все пак тя е момиче", заявиха от семейството, което живее в град Генерал Рока, провинция Рио Негро в централна Патагония.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки