Моци разкри тайната при дузпите

Не знаех какво да правя и това ми помогна, призна защитникът на Лудогорец

Моци разкри тайната при дузпите

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци разкри каква е била тайната му при геройските намеси срещу Стяуа (Букурещ) в сблъсъка между двата отбора в плейофите на Шампионска лига. Разградчани отстраниха румънския гранд след изпълнение на дузпи, а именно румънският национал застана на вратата на "орлите" при ударите от бялата точка, тъй като в 118-ата минута вратарят Владислав Стоянов беше изгонен с директен червен картон. Моци обаче успя да хване 11-метровите наказателни удари на Корнел Ръпа и Паул Първулеску, с което се превърна в герой, класирайки Лудогорец в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир.

"Честно казано, не знаех какво правя и какво да върша. Улових с късмет тези две дузпи. Наистина нямах представа къде да се хвърлям и какво да правя. Но хубавото е, че играчите на Стяуа също нямаха идея какво ще направя, какво да очакват от мен. Преди мача може би са изучавали движенията на нашия вратар и са били подготвени за него. Но за моите действия нямаше как да знаят предварително какво ще направя, защото и самият аз не знаех. Точно заради това бях спокоен. Казах си, че ако спася някоя, ще бъде невероятно, а ако ми вкарат – напълно нормално", каза Моци пред Daily Telegraph.

Във вторник, 16 септември, Лудогорец гостува на Ливърпул в дебюта си в груповата фаза на Шампионска лига. Останалите съперници там са настоящият носител на трофея Реал (Мадрид) и Базел. "Отиваме в Англия, за да играем нашия си футбол – красив, с много подавания. Не знам какво ще стане, но всичко е възможно. Никой не очакваше да стигнем до групите, но го направихме", завърши румънският национал. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки