Левски пробва още двама от Черноморец

Юсуф Куатара и Маркиньо са чакани тази седмица на "Герена"

Левски пробва още двама от Черноморец

Левски ще пробва нова порция футболисти през тази седмица, пише "Те­ма Спорт". На "Герена" се очаква да пристигнат крило, полузащитник и на­падател. Сред тях най-ве­роятно ще бъдат и бившите играчи на Черномо­рец Юсуф Куатара и Маркиньо. Двамата са били предложени на спортно-техническия директор Георги Иванов от Димитров, който ще за­стане начело на сините след Нова година. Херо познава отлично каче­ствата им, тъй като им бе наставник на "Лазур". Преди няколко дни сините привлякоха друг бивш кадър на Черноморец - Наджиб Амари. Офанзивният полузащитник подписа за 2 години и дебютира сре­щу Славия вчера.

26-годишният Куатара е без отбор повече от го­дина, след като избяга от Черноморец през есента на 2013 година. Преди това обаче крилото остави добри впечатления, като в 25 мача с екипа на акули­те отбеляза 4 попадения Силното представяне до ри му донесе и няколко по­виквателни за национал­ния тим на Буркина Фасо За разлика от него порту­галецът Маркиньо все пак имаше друг клуб - Васлуй но така и не успя да се до- каже. Нападателят изка­ра само няколко месеца от 2014 година в румън­ския тим, преди да раз­трогне договора си. В престоя си на "Лазур" пък той записа 17 мача и 3 по­падения.

Спортният директор и настоящ треньор Георги Иванов държи да подсили тима в офанзивен план, но иска новите играчи да са готови да влязат веднага в игра. Именно това бе и причината от "Герена" да си тръгнат Жугурта Хамрун - Жужу, Алексис Алар, Маурисио Гомес и Фредерик Нимани, които изкара­ха проби този месец.

Със сигурност сините ще привлекат нов напада­тел, тъй като след напу­скането на Валери Божи­нов разполагат само с Ва­лери Домовчийски и Аниете, но той не е типичен играч за върха на атака­та. 

 
Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки