Феновете на "Дунав" искат санкции за нарушителите в Каварна

През втората част трима от привържениците на "драконите" бяха в един от централните сектори на стадиона

Феновете на "Дунав" искат санкции за нарушителите в Каварна

Феновете на "Дунав" настояват да бъде потърсена отговорност на виновниците за случилото се по време на мача с ФК "Калиакра" в Каварна на 14 септември, съобщават от русенския клуб и допълват:

През втората част трима от привържениците на "драконите", сред които и председателят на фенклуба "Дунав завинаги" Александър Стефанов, бяха в един от централните сектори на стадиона. Там те разговаряха с фенове на домакините, сред които и председателят на клуба на привържениците на "Калиакра", с когото и преди мача се срещнаха и обсъждаха в приятелски тон представянето и амбициите на двата отбора през сезона. Ненадейно обаче се появиха десетина души, които нападнаха русенци. Едва след това на мястото се появиха охранители и полицаи.

"Дунав завинаги" изказва своето възмущение от неадекватните реакции на охраната на мача и настоява отговорните за това, да получат заслужени санкции.

"Ние влязохме и стигнахме спокойно до този сектор, без какъвто и да е представител на охраната да ни срещне. Гледахме спокойно мача и си говорихме с фенове на "Калиакра". Решихме да изчакаме спирането на дъжда, след което да отидем при другите русенци в "клетката". Тогава обаче дойдоха хора, които целенасочено ни нападнаха и ни избутаха до терена. Едва след това на мястото пристигнаха охранители, които ни избутаха към клетката, без обаче да предприемат някакви мерки срещу агресивните нападатели. Изненадани сме, че това се случва в "рок столицата на България", в която ежегодно гостуват популярни групи и техни фенове от цял свят. Надяваме се, че БФС, правораздавателните органи и ФК "Калиакра" ще вземат необходимите мерки и това няма да се повтори, а виновниците за случилото се ще получат заслужено наказание", сподели председателят на "Дунав завинаги" Александър Стефанов.

Той се възползва от случая да благодари на всички фенове, които са подкрепили дунавци в Каварна. "Имах възможност да наблюдавам агитката ни отстрани през втората част и тя видимо бе на ниво "А" група. Поради това се надявам и ръководството на нашия клуб да изпълни ангажимента си в тази посока. С играта на отбора ни през първото полувреме пък смятам, че можем да стигнем далеч в турнира за Купата на България", сподели още Стефанов.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки