Феновете на "Дунав" искат санкции за нарушителите в Каварна

През втората част трима от привържениците на "драконите" бяха в един от централните сектори на стадиона

Феновете на "Дунав" искат санкции за нарушителите в Каварна

Феновете на "Дунав" настояват да бъде потърсена отговорност на виновниците за случилото се по време на мача с ФК "Калиакра" в Каварна на 14 септември, съобщават от русенския клуб и допълват:

През втората част трима от привържениците на "драконите", сред които и председателят на фенклуба "Дунав завинаги" Александър Стефанов, бяха в един от централните сектори на стадиона. Там те разговаряха с фенове на домакините, сред които и председателят на клуба на привържениците на "Калиакра", с когото и преди мача се срещнаха и обсъждаха в приятелски тон представянето и амбициите на двата отбора през сезона. Ненадейно обаче се появиха десетина души, които нападнаха русенци. Едва след това на мястото се появиха охранители и полицаи.

"Дунав завинаги" изказва своето възмущение от неадекватните реакции на охраната на мача и настоява отговорните за това, да получат заслужени санкции.

"Ние влязохме и стигнахме спокойно до този сектор, без какъвто и да е представител на охраната да ни срещне. Гледахме спокойно мача и си говорихме с фенове на "Калиакра". Решихме да изчакаме спирането на дъжда, след което да отидем при другите русенци в "клетката". Тогава обаче дойдоха хора, които целенасочено ни нападнаха и ни избутаха до терена. Едва след това на мястото пристигнаха охранители, които ни избутаха към клетката, без обаче да предприемат някакви мерки срещу агресивните нападатели. Изненадани сме, че това се случва в "рок столицата на България", в която ежегодно гостуват популярни групи и техни фенове от цял свят. Надяваме се, че БФС, правораздавателните органи и ФК "Калиакра" ще вземат необходимите мерки и това няма да се повтори, а виновниците за случилото се ще получат заслужено наказание", сподели председателят на "Дунав завинаги" Александър Стефанов.

Той се възползва от случая да благодари на всички фенове, които са подкрепили дунавци в Каварна. "Имах възможност да наблюдавам агитката ни отстрани през втората част и тя видимо бе на ниво "А" група. Поради това се надявам и ръководството на нашия клуб да изпълни ангажимента си в тази посока. С играта на отбора ни през първото полувреме пък смятам, че можем да стигнем далеч в турнира за Купата на България", сподели още Стефанов.

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

Втора лига: Добруджа прегази Марица и се доближи до баража

Вижте всички резултати от кръга

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки