Левски дарява трева за детски игрища в "Подуяне"

„Левски" ще дари досегашната трева от изкуствения терен на „Аспарухов" на община „Подуяне". Кметицата Ева Ми-това се е срещнала със „сини" фактори по темата, съобщиха от общината.

Левски дарява трева за детски игрища в "Подуяне"
„Левски" ще дари досегашната трева от изкуствения терен на „Аспарухов" на община „Подуяне". Кметицата Ева Ми-това се е срещнала със „сини" фактори по темата, съобщиха от общината. Започва процедура по наредбата за дарения с цел подписване на договор. От тревата ще бъдат направени няколко игрища за деца в района.
 
А поставянето на новата настилка вече започна. Тя е от последно поколение, пригодена е за много високи всекидневни натоварвания и дори отговаря на критериите за официални международни мачове. На новия терен всички детски и юношески „сини" отбори плюс първия тим ще могат да тренират целогодишно. Сменена е и дренажната система, направена е нова обезопасяваща мрежа.
 
А старата трева бе от пето поколение и когато я слагаха преди десетилетие, на същата тренираше „Реал" (Мадрид). Струваше стотици хиляди лева. Така че „Левски" сега не дарява „отпадък", а нещо, което вече не е актуално.
 
Строежът на сектор „А" на „Аспарухов" върви по план и се очаква днес да приключи изливането на петия, последен етаж.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки