Евертън се върна в Европа с впечатляващо 4:1 над Волфсбург (ВИДЕО)

"Карамелите" зарадваха "Гудисън парк" с убедителен успех, но получиха несъществуваща дузпа, а "вълците" изпуснаха доста положения

Евертън се върна в Европа с впечатляващо 4:1 над Волфсбург (ВИДЕО)
Евертън се завърна в евротурнирите след 4-годишно отсъствие с гръмка победа с 4:1 срещу Волфсбург. Автогол на Родригес, попадение на Коулман точно преди почивката, гол на Бейнс от несъществуваща дузпа на Бейнс и Миралас донесоха трите точки на „карамелите” на техния „Гудисън парк” на старта на борбата в Група H на Лига Европа.

Впечатляващ мач за Евертън изигра вратарят Тим Хауърд, който направи отлични спасявания и помрачи надеждите на немците за нещо повече.
Четвърт час бе изминал, когато домакините направиха бърза атака, Бейнс пусна за Нейсмит, който стреля, а Рикардо Родригес само успя да отклони топката в левия ъгъл при опит да избие за 1:0.

В добавеното време на първата част Беналио боксира удар на Миралас, но Бейнс веднага върна топката пред голлинията и Шеймъс Коулман засече с глава – 2:0 и тежък удар по „вълците” секунди преди паузата.

Втората част започна с несъществуваща дузпа за Евертън, която съвсем уби интригата. Кнохе препъна Макгийди извън наказателното поле, но инерцията засили и двата вътре в наказателното и съдията Лука Банти неправилно даде 11-метров удар. Лейтън Бейнс безкомпромисно заби в долния десен ъгъл – 3:0.

Никлас Бендтнер се появи като резерва за "вълците", но на терена той не прличаше на вълк и не успя да помогне на гостите.

Минута преди края Самуел Ето’о изведе Миралас зад защитата, а белгиецът имаше време да си избере ъгъл и вкара в левия с удар по земя за 4:0.

Волфсбург не игра лошо в мача, но нямаше късмет и изпусна всичките си положения. Чак в 4-ата минута на добавеното време Рикардо Родригес отбеляза фантастично попадение от пряк свободен удар и с леко близване на гредата топката спря в мрежата – 4:1 и край на мача.

В другия мач от Група H Лил и Краснодар взеха по една точка след 1:1.

Желаният, но така и непоявил се в България Рикардо Лаборде откри за руснаците през първата част, а след почивката друг бранител – Симон Кяер, изравни за домакините от Лил.
Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки