Моуриньо ще търси съвършенството срещу Манчестър Сити

Диего Коща ще започне като титуляр на "Етихад", въпреки че не е напълно здрав

Моуриньо ще търси съвършенството срещу Манчестър Сити

Жозе Моуриньо заяви, че търси съвършенството в Челси и знае много добре, че нещата са се променили много след последната среща с шампиона Манчестър Сити, който е следващият съперник на „сините” във Висшата лига. В неделя Челси гостува на „Етихад” в двубой между двата основни фаворита за титлата този сезон.


„Перфектната ситуация е да вкарваме много голове и да не допускаме – трябва да преследваме това съвършенство. До момента сме щастливи – играхме 4 мача във Висшата лига и постигнахме 4 победи. Срещу Сити е поредният мач, поредните три точки за печелене. Очевидно когато мачът е между съперници за титлата, всяка точка може да се окаже решаваща. Миналия уикенд Арсенал и Сити взеха по една точка, никой не взе три. Тези мачове могат да се окажат важни в края, но ако направим прагматичен анализ, това си е един мач, три точки, нищо повече”, започна Моуриньо на своята пресконференция днес на базата Кобъм.

„За титлата не се бори само Манчестър Сити, има и други замесени отбори. И други клубове имат същите амбиции като Челси и Сити. През миналия опит натрупахме опит и знаем какво е да печелиш и губиш точки в битка за титлата. Дали можем пак да спечелим на „Етихад” като миналия сезон? Да, можем. Но можем и да загубим. Уважаваме много Сити и те заслужават това. В същото вярваме вярваме в себе си и искаме да спечелим”, коментира Специалния.

Той се похвали, че към момента разполага с всичките си играчи и няма проблеми с контузии.

„Всички са готови за игра. Диего Коща не е в най-доброто си състояние, но ще започне мача. Той ще играе в неделя, после няма да играе с Болтън, после пак ще играе с Астън Вила, ще редува. Да видим дали може да подобри физическото си състояние. Лекарският екип прави всичко възможно, играчът също опитва с всички сили да играе възможно най-много, но ние искаме да го предпазим, докато стане напълно здрав”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки