Балъков: Нямаме с какво да изненадаме Лудогорец, но ще стане спектакъл

"Отиваме да се представим достойно и да се опитаме да играем като равен с равен и ако имаме възможност да победим"

Балъков: Нямаме с какво да изненадаме Лудогорец, но ще стане спектакъл
Наставникът на Литекс Красимир Балъков изрази оптимизъм, че неговите възпитаници ще се представят на ниво в дербито в с Лудогорец в неделя. На традиционната си пресконференция в Ловеч той сподели своите очаквания за двубоя в Разград.

„За всеки мач се подготвяме по най-добрия начин и отиваме за да се представим добре. Предстои ни двубой с един от най-силните, да не кажа най-силния отбор в България. Отиваме в Разград стъпили здраво на земята. Знаем каква е реалността. Целите, които сме си поставили не са променени. Така че отиваме да се представим достойно и да се опитаме да играем като равен с равен и ако имаме възможност да победим”, сподели Балъков, същевременно опровергавайки информациите в някои медии за негови думи по адрес на Лудогорец, извън официалните пресконференции на тима.

”В  българската медийна джунгла няма нищо вярно. Но с това живеем всеки ден, т. е. не ме изненадва. Аз не говоря с никого преди пресконференции. Така, чу това не са мои думи и няма нищо вярно.”

“Лудогорец е много солиден отбор. На всяко позиция имат по двама играчи и то добри футболисти. Ние от своя страна показваме добри игри и имаме добри резултати Аз съм сигурен в моите футболисти. Всяка седмица поставяме основи и като игра съм горе – долу доволен. Този мач ще ни покаже докъде сме стигнали. Няма напрежение. Ние бяхме първия клуб, който поздрави Лудогорец за влизането в  Шампионската лига. Винаги има защита на интереси, но най-важното е да спечели футболът. Няма с какво да се изненадаме със съперника. Ще бъде хубав, динамичен мач, надявам се и да имаме добро време за игра и да стане спектакъл и всички, които са на стадиона, да са доволни.”, добави старши-треньорът на оранжевите.

“Не е изненада, че Лудогорец не е на първо място в класирането, тъй като отборът участва в  много турнири и изигра много мачове. Не е моя работа да ги анализирам, но предполагам, че са си направили добре сметката. В първенството мачовете са по-разбични, особено когато се играе на стадиони и терени без атмосфера и не толкова добри терени, но съм сигурен, че Лудогорец ще играе основна роля в първенството. Ние ще се опитаме да го направим  по-интересно и ако можем  да стигнем колкото се може по-нависоко”, обясни Балъков.

Той заяви,че не желае да се фокусира върху съдиите и тяхното представяне.”Аз със съдиите не се занимавам. Има си начини и правила, които могат да бъдат използвани, ако съдиите не свирят както трябва. Разбира се, в един  такъв мач между два водещи отбора няма да е лесно на никой съдия. Надявам са да свири добре и да нямаме проблеми.”
Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки