Нов чилиец вариант за "синята" атака

Себастиан Пинто е спряган за Левски, докато на "Герена" все още чакат нападателя от Уйпещ

Нов чилиец вариант за "синята" атака

Нов чилийски нападател може да се озобе в Левски, твърдят колумбийските ме­дии. Става въпрос за Себастиан Пинто. Играчът е отказал да продължи договора си с местния Милионариос и в момента е свободен агент.

Сините се нуждаят спешно от попълнение за върха на атаката. Причината е, че на този пост разполагат само с Валери Домовчийски. Георги Иванов вече тества един чилиец - Маурисио Гомес. Той обаче не успя да впечатли, а у нас не убеди още Литекс и Черно море, че заслужава договор.

Себастиан Пинто е роден на 5 февруари 1986 година, Ви­сок е 185 сантиметра, тежи 85 килограма, силният му крак е десният. От 2012 до 2014 го­дина е играл в турския Бурсас-пор. В 48 двубоя е реализирал 19 попадения. През пролетта е преминал като свободен агент в Милионариос, но в мо­мента не може да се разбере с ръководството за нов дого­вор.

"Съдбата на чилийския на­падател Себастиан Пинто може да бъде свързана с Левс­ки София от България, след ка­то той не подписа договор с Милионариос", написаха в antena2.com.co.

След напускането на Вале­ри Божинов доста нападате­ли се пробваха на "Герена", но нито един не остана. Георги Иванов отхвърли Маурисио Гомес, Алексис Алар, Дани НТесан, Фредерик Нимани и Ахил Анани. Договор не полу­чи и офанзивният халф Жагурта Хамрун - Жужу, тъй като не бе в добро кондиционно състояние и искаше прекале­но висока заплата.

В близките дни на "Герена" може да пристигне и родени­ят в Белгия конгоанец Бавон Чибуабуа. Не е ясно дали 23-годишният юноша на Стан-дард Лиеж ще кара проби, или директно ще подпише. През миналия сезон напада­телят е играл в унгарския Уйпещ - реализирал е 5 гола 6 26 мача. Той е носил и екипа на Беершот.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки