Дунав (Русе) "писа" отличен на Доростол (+СНИМКИ)

"Драконите" вкараха шест безответни гола и продължават да са лидери в Североизточната В група

Дунав (Русе) "писа" отличен на Доростол (+СНИМКИ)

Футболистите на "Дунав" Русе победиха "Доростол" Силистра с 6:0 в мач от шестия кръг на Североизточната "В" група. Двубоят на Градския стадион в Русе премина изцяло под диктовката на "драконите", които продължават да са едноличен лидер в класирането.

Още в първата по-опасна ситуация пред вратата на гостите падна и първият гол. Мирослав Будинов прати топката в мрежата, като засече с глава центриране след ъглов удар в седмата минута.



Последваха пропуски на Йордан Димитров и Георги Чакъров, чиито стрелби минаваха в непосредствена близост до гредите на съперника, но от външната им страна. Все пак в 15-та минута резултатът бе удвоен. Йордан Димитров реализира за 2:0 и заслужи аплодисментите и на част от баскетболните шампионки от "Дунав 8806", които също бяха дошли да подкрепят футболистите.



До края на полувремето резултатът остана непроменен, като с нови пропуски за дунавци се отличиха Атанас Атанасов, Ивайло Раденцов и Мирослав Будинов.

Димитров бе сред най-активните в предни позиции за дунавци и заслужено реализира отново. В 60-та минута той се оказа най-съобразителен в полето на гостите и вкара за 3:0.



Само 4 минути по-късно Андреас Васев направи 4:0, след като бе изведен отляво и прати топката в мрежата с нисък удар в левия ъгъл на противниковата врата. Въпреки че заложи на повече височина при подобна ситуация в 70-та минута, Мартин Иванов вкара за 5:0. Чакъров успя веднъж да уцели напречната греда малко по-късно, но това не го отказа и той също реализира за 6:0 след пробив в полето на гостите в 88-та минута.



Така след 6 мача русенският състав продължава да е едноличен лидер в класирането на Североизточната "В" група с актив от 16 точки и голова разлика 29:3. В следващия кръг "драконите" гостуват на Провадия на 27 септември, събота, от 17 ч.

Междувременно на 24 септември, сряда, от 16 ч. "Дунав" посреща "Раковски" в среща от първия кръг на турнира за Купата на България на Градския стадион в Русе.

"Дунав" Русе: Радосвет Христов, Николай Колев, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов (46 мин. - Мартин Иванов), Диян Димов, Ивайло Раденцов (46 мин. - Динко Станчев), Герги Чакъров, Андреас Васев, Йордан Димитров (61 мин. - Светослав Читаков), Мирослав Будинов.

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки