Вашингтон и Сейнт Луис излязоха начело в двете конференции

Отборът на Вашингтон се наложи с продължение над Филаделфия с 3:2 в мач от Национална хокейна лига на САЩ и Канада. Победното попадение реализира Майк Грийн, който се разписа в 29-ата секунда на допълнителното време.

Вашингтон и Сейнт Луис излязоха начело в двете конференции
Отборът на Вашингтон се наложи с продължение над Филаделфия с 3:2 в мач от Национална хокейна лига  на САЩ и Канада. 
Победното попадение реализира Майк Грийн, който се разписа в 29-ата секунда на допълнителното време. С тази победа Вашингтон събра 20 точки и води в класирането на Югоизточната дивизия и в същото време си поделя първата позиция в цялата Източна конференция заедно с отбора на Филаделфия.

Ерик Феер и Александър Сьомин вкараха другите две попадения за победителите, а пък Никлас Бакстрьом подаде и на двамата. За гостите от Флайърс се разписаха Николай Жердев и Виле Ленто, като с този мач беше сложен край на поредицата от шест последователни победи за отбора.

В Ню Йорк местният Рейнджърс падна 0:2 от Сейнт Луис Блус, като вратарят на гостите Тай Конклин отрази 27 удара и регистрира своя 15-и мач без допуснат гол в НХЛ.

За първи път от 129 мача пък Сейнт Луис побеждава Рейнджърс на нула. За вратарят Конклин това беше втори последователен мач като титуляр, след като преди него в рамката заставаше чешкият национал Ярослав Халак.

И двата гола за Блус вкара Александър Стийн. С тази победа Сейнт Луис се изравни на върха в Западната конференция заедно с Лос Анджелис Кингс, като и двата отбора имат по 20 точки.

В рамките на 14 секунди в третата част Къртис Фостър и Сам Ганей вкараха по един гол и осигуриха победата на Едмънтън като гост с 2:1 над Чикаго.

Вратарят на "нефтодобивниците" Николай Хабибулин спаси 26 удара като за него днешната победа е четвърта, от които две в редовното време. На леда се завърна нападателят на Блекхоукс Мариян Хоса, който в последните 3 седмици не игра заради травма.

Защитникът Пол Мара вкара първото си попадение от февруари 2009 година насам и помогна на Анахайм Дъкс да се наложат над Нешвил с 5:4.

Финландските ветерани Саку Койву и Теему Селане се развихриха, като Койву вкара два гола за Дъкс, а Селане подаде за един и сам се разписа за четвъртото попадение.

Любомир Вишновски беше другият голмайстор за победителите, които събраха 15 точки и се отлепиха от дъното на Тихоокеанската дивизия.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):
Вашингтон - Филаделфия - 3:2 (след продължение)
Ню Йорк Рейнджърс - Сейнт Луис - 0:2
Чикаго - Едмънтън - 1:2

Анахайм - Нешвил - 5:4 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки