Дузпа реши изхода от мача Дунав - ЦСКА при 17-годишните

Двубоят се проведе на стадиона в русенския квартал "Здравец" пред погледа на няколкостотин русенци, сред които част от ръководството на "драконите"

Дузпа реши изхода от мача Дунав - ЦСКА при 17-годишните
Футболистите на "Дунав" загубиха от ЦСКА с 0:1 в мач от деветия кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 г. Двубоят се проведе на стадиона в русенския квартал "Здравец" пред погледа на няколкостотин русенци, сред които част от ръководството на "драконите", начело с клубния президент д-р Симеон Симеонов и Теодор Георгиев, както и зам.-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов.
 
През първата част дунавци се държаха на ниво и имаха своите шансове да открият резултата. Вместо това обаче допуснаха съперника да стори това. В 25-та минута реферът отсъди дузпа и Марио Йорданов не сгреши от бялата точка за 0:1. До почивката резултатът остана непроменен.
През втората част русенският състав започна постепенно да отпада физически и далеч по-опитният тим на гостите, в чиито редици имаше 5 национални състезатели в тази възраст, превзе средата на терена. Така "армейците" стигнаха до още няколко положения, в които можеха да удвоят аванса си, но стражът на "драконите" Джем Ибрахим и бранителите пред него успяха да неутрализират атаките им. Момчетата на Емил Иванов от своя страна заложиха на контраатаки, при които също имаха своите шансове да отбележат, но късметът не беше с тях.

Така последният съдийски сигнал прозвуча при 0:1 за гостите от ЦСКА. След него младите дунавци заслужиха аплодисменти, както и похвали от двамата треньори за сърцатата си игра.

"Не съм гледал досега мачове на "Дунав". Не са беззъб отбор. Имат няколко деца, които ми се понравиха, въпреки че мачът не беше на високо ниво. Те не стартираха добре, но в последно време от резултатите им личи, че набират скорост и доста отбори ще имат проблеми в Русе. Самият мач бе на средно ниво и въпреки че някои наши играчи липсваха поради контузии и наказания, имахме положения, в които можехме да решим изхода по-рано. Поради това имам и някои забележки за играта ни извън София, което се очертава като проблем за нас", заяви наставникът на "армейците" Галин Иванов.

Той добави, че шампионатът се очертава като много равностоен. "Качеството на децата в този набор или е на много високо, или на еднакво, но средно ниво. Това ще разберем през 2015 г., когато има Европейско първенство в тази възраст", каза още Иванов.

"Доволен съм от старанието на момчетата. Не можахме да покажем кой знае каква игра. Все пак обаче срещнахме най-класния отбор в групата и се опитахме да покажем игра, която да се хареса на русенската публика", сподели старши треньорът на "Дунав" Емил Иванов, който заяви, че неговите възпитаници ще преследват задължителна победа в Севлиево срещу местния "Видима - Раковски" в следващия кръг на 27 септември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки