Ван Гаал се чуди: Как е възможно да загубим този мач?

„Футболистите на Лестър доказаха, че имат много силен характер”, каза холандецът

Ван Гаал се чуди: Как е възможно да загубим този мач?

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал каза след загубата от Лестър с 3:5 в двубоя от петия кръг на Висшата лига, че му е трудно да намери думи как точно да коментира срещата. Той похвали тимът на „лисиците” и подчерта, че те са отбор, който има много силен характер.

 

„Трудно ми е да говоря след такъв мач. Как е възможно да загубим този мач. Ние просто предадохме този мач. Лестър доказа, че има много силен характер, че заслужават мястото си във Висшата лига. В нито един момент не се отказаха, въпреки че водихме с 3:1”, каза той, цитиран от „Скай спортс”.

 

„Не мисля, че имахме слабости в защитата, а по-скоро слабости в цялата организация на отбора в защита. Това нещо трябва да подобрим. Трябва да знаеш кога можеш да подаваш топката и кога трябва да се отървеш от нея. До 3:1 ние играхме много добре, но след това допуснахме страхотни грешки, които по принцип никой не може да си позволява”, добави той.

 

 

„За първата дузпа може и съдията да е сбъркал, но не може така да се действа в наказателното поле. Не мога да кажа категорично дали им наказателен удар, но трябва да сериозно да работим върху огромните грешки, които направихме”.

 

„Във футбола се случват такива мачове. Когато бях треньор в Барселона през първата си година, имаше подобен мач. Водихме с 3:0, но за 15 минути позволихме да загубим с 3:4. Просто има и такива мачове – мачове, които буквално са ни в джоба, но в последния момент ги изпускаме”.

 

 

„Трябва да продължим и да се усъвършенстваме. Друго не ни остава. Създадохме много възможности, вкарахме красиви голове, което е положително, но в крайна сметка загубихме, което е най-лошото и най-важното”, каза още Ван Гаал. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки