Кирил Домусчиев: Моци за нас е като Джерард за Ливърпул

"Батков и Томов не се отзоваха на поканите ни за европейските мачове"

Кирил Домусчиев: Моци за нас е като Джерард за Ливърпул

Благодетелят на Лудогорец Кирил Домусчиев бе гост в предаването „120 минути" на Би Ти Ви. Ето и част от интервюто му, предадено от вестник "Тема спорт". 

 

Г-н Домусчиев, преди мача с Ливърпул имахте вечеря с шефовете на английския гранд. Обсъждахте ли бюджетите на двата клуба?


- Обикновено избягваме да казваме колко ни е бюджетът, защото започват да ни гледат странно и да се усмихват. Но за съжаление ни питат и като им кажем, че сме с 6 милиона евро, се учудват. Ливърпул на пример разполага с 250 ми лиона, и то паунда, на година.


Как реагираха от английския клуб на тези 6 милиона евро бюджет?


- Деликатно реагираха, започнаха да се споглеждат. Но им е много странно, че успяваме да сме на една маса с тях и да им създаваме притеснения преди мача между двата отбора. Само за сравнение - школата на Ливърпул гълта почти два пъти повече, отколкото е нашият годишен бюджет. Заплатата на мениджъра Брендън Роджърс е колкото бюджета ни. Несъпостави-ми са нещата в Лудогорец и Ливърпул. Но невинаги парите играят ключова роля в даден отбор. Радващото е, че успяваме да играем като равен с равен срещу такива отбори.


Как върви продажбата на билетите за мачовете от Шампионската лига? Доста големи опашки се виеха пред касите по телевизията...

 

До момента доста добре. Пропуски за срещите се продават в цялата страна, не само в София, колегите успяха да организират нещата в по-големите населени места в България. Това дава възможност за по-спокойно закупуване на билети, за да се избегнат колосални опашки. И за да може всеки, който иска да гледа хубав футбол, да присъства на стадиона.


Какво ви казаха феновете на ЦСКА? Вие си разменяте писма с тях, понякога и през медиите...


- По-скоро те ни пишат писма, а ние им отговаряме на терена. Писма не пишем до никого.


Да, но червените привърженици казват: „Да не стане така, че на стадиона срещу Реал Мадрид да има повече хора с фланелки на Кристиано Роналдо, отколкото с шалчета на Лудогорец". Как ще коментирате?


 - Съмнява ме, защото и продажбата на шалчета и фланелки върви доста добре. Което също ме радва и показва, че много хора симпатизират на отбора. Това е добра перспектива за Лудогорец.


Вие сте бизнесмен - изостря ли се вече финансовият ви апетит? Преди казахте, че инвестициите, направени в Лудого-рец, много трудно биха се върнали, но как стоят нещата сега?


- Ако трябва да теглим чертата и да кажем: „Спираме дотук, на 31 декември тази година", смятам, че може би даже ще излезем и на малък плюс. Но за съжаление ние не можем да теглим чертата и трябва да продължим да развиваме това, което сме започнали. В момента и строителството на новия стадион в Разград върви, започваме доста инвестиции и в тренировъчната си база - искаме поне по този показател да не отстъпваме по нищо на големите клубове. Имахме възможност да натрупаме опит от посещенията си на големи отбори в Европа - Валенсия, Лацио, Ливърпул, пращали сме своите треньори и в Барселона... Черпим опит от тези места и се опитваме да създадем условия и база, за да можем да настигнем големите отбори. Приходите на клуба са добри, но те - както винаги - не стигат, защото пък и амбициите на Лудогорец стават по-големи. Но не се главозамайваме, не се превръщаме в мегаломани и няма да започнем да купуваме ултраскъпи звезди...

 

Но можете ли да продадете някоя своя звезда при предложение, на което се не отказва?


- Зимата най-вероятно ще продадем някои играч, защото имаме нужда от освежаване в състава. Може да се разделим и с някоя звезда, зависи от предложението и от това до къде сме стигнали.


Моци продава ли се?


- Моци е един от стълбовете в отбора, той е ка Стивън Джерард в Ливърпул. Толкова години английският колос не го продаде, така и Моци няма да напусне Лудогорец.


Обади ли се някой футболен шеф в България, да ви поздрави и да ви каже „браво" след двубоя с Ливърпул?


- Обади ми се Венци Стефанов. Мисля, че той харесва нашата игра, казва го и в изказванията си. Няма евромач на Лудогоец, на който босът на Славия да не присъства. Коректно поканихме всичките си мачове абсолютои всички собственци и президенти на футболни клубове. Това стана с миналата година, но много от тях не се отзоваха. Е Венци Стефанов обаче бе неизменно на двубоите на Лудогорец на стадион „Васил Левски".


А Батков и Томов?


- Те не са се отзоваха на нашите покани.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки