Член на Изпълкома на ФИФА: Световното 2022 може и да не е в Катар

"Може би ще направят добри стадиони, може би ще вложат средства в климатични инсталации, но Световното първенство не е само на едно място, където трябва да стоиш"

Член на Изпълкома на ФИФА: Световното 2022 може и да не е в Катар

Бившият президент на Германския футболен съюз (ГФС) Тео Цванцигер прогнозира, че Световното първенство през 2022-а година няма да се проведе в Катар, като причината е високите температури, които са традиционни за Близкия изток, но не са типични за други части на света. В момента Цванцигер е член на изпълнителния комитет на ФИФА.

 

"Аз лично смятам, че в края на краищата Световното първенство по футбол през 2022-а година няма да се проведе в Катар, коментира началникът на германския футбол в интервю за днешния брой на Шпорт Билд.

 

Катарците твърдят, че ще вложат огромни средства в технологии, които ще неутрализират ужасните горещини, които са типични за региона през лятото. И не само стадионите ще бъдат оборудвани с най-модерните охлаждащи системи, но това ще се отнася и за всички тренировъчни бази, както и за фензоните. Така ще бъдат предотвратели инциденти и проблеми със здравето на играчите и гостите на първенството.

 

"Може би ще направят добри стадиони, може би ще вложат средства в климатични инсталации, но Световното първенство не е само на едно място, където трябва да стоиш. Ще дойдат фенове от целия свят и тях не можеш да ги вържеш на едно място, те ще искат да се разходят, което е нормално. Но при първият случай, в който имаме заплаха за живота или здравето на някой човек, ще се намеси прокуратурата на съответната държава. Аз не мисля, че това е нещо, за което искат да отговарят членовете на изпълнителния комитет на ФИФА, каза още Цванцигер.

 

От близо година и половина върви дискусия Световното първенство да се премести през европейската зима, за да се избегнат температурите от над 40 градуса по Целзий. Традиционните дати за Мондиал са юни-юли след края на шампионатите, а насрочване на първенкството през зимата ще обърка големите национални първенства, които нямат зимна пауза и може да засегне календара на европейските клубни турнири. Двете страни-организаторки- ФИФА и Организационния комитет на Катар 2022, се сблъскаха с доста въпроси свързани с корупцията и нарушаването на човешките права на емигранти, които работят до смърт. Но официално решение по тези казуси за момента няма.

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки