ФИФА засега няма да спира хора, свързани с футбола, да пътуват в страни, където има установени случаи на вируса Ебола

"Готови сме да си сътрудничим със Световната здравна организация за по-ефективна борба с вируса Ебола и изучаването му", коментира Иржи Дворжак, който е главен лекар на централата

ФИФА засега няма да спира хора, свързани с футбола, да пътуват в страни, където има установени случаи на вируса Ебола

Медицинската комисия на ФИФА няма да налага забрана за пътувания в страни, в които има установени случаи на вируса Ебола, съобщава официалният сайт на Световната федерация по футбол. Но в същото време комисията препоръча да бъдат отлагани събитията, които нямат незабавен ефект и не са спешни като срок на изпълнение.

Медиците на ФИФА са готови да си сътрудничат със Световната здравна организация в борбата с Ебола в пострадалите страни, а също така да използват футбола и с просветителска цел.

"Готови сме да си сътрудничим със Световната здравна организация за по-ефективна борба с вируса Ебола и изучаването му", коментира Иржи Дворжак, който е главен лекар на централата.

По-рано през септември Африканската футболна конфедерация забрани провеждането на мачове в Сиера Леоне, Либерия и Гвинея. Но ФИФА не е променила за момента страната-домакин на Световното клубно първенство и то остава по програма през декември в Мароко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки