Гол в добавеното време подели точките в дербито на Мърсисайд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Капитаните на Ливърпул и Евертън вкараха по едно попадение за 1:1 на „Анфийлд”

Гол в добавеното време подели точките в дербито на Мърсисайд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул изпусна в последния миг успеха в градското дерби с Евертън и стигна само до равенство 1:1 на своя „Анфийлд” в първия мач от шестия кръг на английската Висша лига.

Нападателят на домакините Даниел Стъридж не успя да премине късния фитнес-тест и остана извън групата на своите, а атаката на тима бе водена от лятното попълнение Марио Балотели.

На върха на тази на „карамалите” пък действаше Стивън Нейсмит, докато Ромелу Лукаку бе поставен на десния фланг. Нито един от нападателите обаче не успя да се разпише в срещата, която завърши драматично, тъй като гостите изравниха в първата минута на добавеното време.



Иначе 223-ото дерби на Мърсисайд стартира двуостро, като всеки от двата отбора имаше претенции за дузпа още в началото на мача.

Първо Евертън поиска наказателен удар заради нарушение срещу Ромелу Лукаку в пеналта, но сякаш претенциите на домакините бяха по-основателни. Те дойдоха след игра с ръка на Гарет Бари, която спря удар по посока на вратата, ала главният рефер Майк Дийн показа с жест, че английският халф се е опитвал да предпази лицето си. 




Върху това можеше да се поспори, но фактът, че играта на двата отбора в последната третина не вървеше бе неоспорим. Затова и те рядко достигаха до чисти голови възможности, макар че Ливърпул имаше повече такива преди почивката. Вратарят на „карамелите” Тим Хауърд обаче бе на висота винаги, когато трябваше да се намесва.

В 31-ата минута Кевин Миралас от състава на гостите получи травмаи бе заменен принудително, а две минути преди края на първата част Гарет Бари сгреши при изнасянето на една топка и тя бе овладяна от Джордън Хендерсън, който изведе с хубав диагонален пас Рахим Стърлинг, ала ударът на последния бе отразен с вещина от Тим Хауърд.



Така първото полувреме приключи без попадения, а в него капитанът на домакините Стивън Джерард не сгреши нито едно свое подаване и имаше 20 точни паса от също толкова опита. Именно той бе и човекът, който откри резултата в мача.

Веднага след паузата Ливърпул отново поиска дузпа за падане на Балотели, който бе с нова прическа, ала повторенията показаха, че то бе пресилено.

В 65-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк-свободен удар и този път, за разлика от първия, когато Балотели опита късмета си, зад топката застана Джерард.




Стиви Джи стреля над стената и вложи достатъчно сила в удара си, за да не може Хауърд да го спаси, макар че вратарят стигна до топката. Така емблемата на Ливърпул вкара своя гол номер 10 в 32-ото си дерби на Мърсисайд и даде аванс на своите – 1:0.

Само две минути след попадението Рахим Стърлинг напредна по фланга и центрира към Марио Балотели, чийто изстрел от границата на вратарското поле обаче срещна напречната греда.



След това Евертън се опита да отговори на предизвикателството, а Ливърпул се прибра в своята половина, за да брани крехкия си аванс и в крайна сметка бе наказан.

В първата минута от продължението на срещата една отбита топка достигна до капитана на гостите Фил Джагиелка, а той с мощен шут я прати неспасяемо в горния ъгъл на вратата и така подели точките в дербито на приятелството - 1:1.




След срещата Ливърпул остана с една точка пред своя градски съперник, тъй като има седем от първите шест кръга и поне временно се изкачи в гроната половина на класирането.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки