Дербито на северен Лондон приключи без победител (ВИДЕО)

Арсенал и Тотнъм си вкараха по едно попадение на „Емирейтс”

Дербито на северен Лондон приключи без победител (ВИДЕО)

Арсенал и Тотнъм не излъчиха победител в 174-ото дерби на северен Лондон и приключиха при резултат 1:1 срещата помежду си на „Емирейтс”.

Тя бе от шестия кръг на английската Висша лига и фиксира първото реми между двата отбора от 20 април 2011 година насам, когато те направиха атрактивно 3:3 на „Уайт Харт Лейн”.

Първото полувреме на мача не бе особено атрактивно, особено на фона на факта, че това съперничество е едно от най-резултатните в историята на Премиършип.

Така или иначе обаче до почивката попадения нямаше, макар че малко преди нея всеки от тимовете имаше шанс да излезе напред в резултата.

Лошите новини за Арсенал обаче бяха свързани с травмите на капитана Микаел Артета и Аарън Рамзи, като в един момент и Джак Уилшър бе близо до това да напусне принудително терена.

Последният обаче остана на игрището до 63-ата минута, когато бе заменен от лятната покупка Алексис Санчес.

Тогава резултатът вече бе 1:0 в полза на гостите, които поведоха чрез Насер Шадли. Белгийското крило се възползва от отличен авантаж на рефера Майк Оливър и пас на Ерик Ламела, за да преодолее Шчесни с техничен удар по диагонала.

Почти веднага след попадението Арсенал получи чудесен шанс да изравни, но Юго Лорис направи фантастично спасяване след удар отблизо с глава на Пер Мертезакер. След намесата на френския страж на „шпорите” топката се търкулна по голлинията, но не я премина с пълния си обем.

В 73-ата минута Калъм Чембърс стреля опасно от далечна дистанция, но ударът му премина на сантиметри над врата.

Логичното се случи в следващата атака на домакините, когато след един карамбол в наказателното поле Даниел Уелбек се размина с топката и тя попадна у Алекс Окслейд-Чембърлейн, а той отблизо я прати неспасяемо във вратата – 1:1.

Така Окс вкара първия си гол от месец февруари насам и донесе точката на своите. С нея Арсенал вече има 10, с две повече от Тотнъм.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки