Сензациите в пресата: Лудогорец пуска жалба срещу Георги Кабаков

Левски прави юбилейния екип титулярен, китайци дойдоха за Аймен Белаид

Сензациите в пресата: Лудогорец пуска жалба срещу Георги Кабаков
Сензациите в родната спортна преса на 29 септември, понеделник, 2014 година:

Меридиан мач: Лудогорец пуска жалба срещу „свой” съдия

Ръководството на Лудогорец е обяви­ло, че ще внесе жалба срещу съди­ята на дербито с Левски Георги Кабаков. Въпреки че след загубата с 2:3 на „Герена" треньо­рът и шефовете на „орлите" акценти­раха върху играта на своите футбо­листи, а не върху реферите, те ще изразят сериозни претенции от наро­чения преди мача за „техен" арбитър.

В протеста основна тема ще бъде из­гонването на Жуниор Кейшара с директен червен кар­тон още през пър­вото, полувреме. Освен това от Лудогорец смятат, че и капитанът на Лев­ски Владимир Гаджев е трябвало да бъде изгонен зара­ди грубо влизане в краката на Моци. Намеква се и за немаркирана игра с ръка на Борислав Стойчев в наказа­телното поле на до­макините.

В същото време обаче не е изклю­чено Дисциплинар­ната комисия да се самосезира и да разгледа видеозаписа от мача, за да прецени дали тряб­ва да наложи нака­зание на Светослав Дяков и Козмин Моци. Капитанът на Лудогорец Све­тослав Дяков най-вероятно ще бъде санкциониран сери­озно и напълно зас­лужено заради грозната си пос­тъпка в 79-ата ми­нута. Тогава хал­фът на "орлите" наплю Борислав Стойчев. Това ста­на секунди след ка­то Вандерсон нама­ли 2:3 и Валери Домовчийски удари с лакът Козмин Моци при едно единоборство пред наказателното поле на гостите. Именно при последвалото спречкване на иг­рачите от двата ти­ма Дяков наплю за­щитника на "сини­те". Реферът Георги Кабаков, към кого­то имат претенции и двата отбора за­ради отсъжданията му, показа само жълти картони в тази ситуация.

Най-вероятно Дисципа ще вземе от­ношение и към неспортсмеското държание на Козмин Моци. Румънецът блъсна в гръб Аймен Белаид след гола на Вандерсон.

Тема спорт: Правят юбилейния екип на Левски титулярен

Ръководството на Левски обмисля възможността да направи юбилейния малинено-жълт екип титулярен. Досега тимът от „Герена" го е изпо­лзвал в два официални мача. Дебютът бе срещу Спартак (Варна) за Купата на България. Столичани победиха със 7:1 в деня, в който се навършиха 20 години от успеха със същия ре­зултат над ЦСКА.

След това по настояване на феновете играчите го носиха и срещу Лудогорец, а Левски спечели с 3:2. Всеобщото мнение сред запалянковците е, че раираните фланелки носят късмет и нищо чудно клубът да продъл­жи да ги използва често в офи­циални мачове.
 
Меридиан мач: Китайци дойдоха за Аймен Белаид

Китайски скаути из­гледаха дербито меж­ду Левски и Лудогорец на „Герена", пише „Меридиан Мач". Те са били доведени от агента на футболиста. Белаид игра сравни­телно добре срещу „орлите", така че вероятно е хванал окото на съгледвачите.

Със сигурност оферта от Китай би могла да го изкущи със сериозни финансови парамет­ри, в пъти по-големи от парите, които по­лучава в България. Така не е изключено още през зимата да се стигне до трансфер в тим от Азия.

Едва ли обаче от Левски биха пуснали лесно Белаид. Бивши­ят защитник на Локо (Пд) тъкмо започна да прави сполучлив тан­дем с Борислав Стой­чев, който при транс­фер ще бъде разва­лен. Освен това двамата нямат никаква адекватна алтернати­ва на пейката, като единственият, който може да влезе на тях­но място, е Пламен Димов.

Белаид дойде на „Ге­рена" преди близо го­дина след дълга тран­сферна сага с Локо (Пд). Играчът бързо се наложи в тима и бе неизменен титуляр както при Тони Здрав­ков, така и при Пепе Мурсия, а и сега при настоящия силен чо­век в клуба Георги Иванов.

България U15 с реми срещу Косово

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки