Шестима нови започват с Берое

Общо 6 ще бъдат новите попълнения, с които Берое ще започне от 15 часа първата си тренировка след зимната пауза. Подготовка със "зелените" ще започнат Ивайло Паргов и Валентин Вълев,, а също така и офанзивният полузащитник Николай Маринов, който идва от испанския клуб Депортиво Толедо, разтрогналият договора си с Вихрен днес Любомир Величков, защитникът от Миньор (Бобов дол) Цветомир Генов, както и юношата на отбора Милен Митев. Beroe Online ви представя новите попълнения.

Шестима нови започват с Берое

Общо 6 ще бъдат новите попълнения, с които Берое ще започне от 15 часа първата си тренировка след зимната пауза. Подготовка със "зелените" ще започнат Ивайло Паргов и Валентин Вълев,, а също така и офанзивният полузащитник Николай Маринов, който идва от испанския клуб Депортиво Толедо, разтрогналият договора си с Вихрен днес Любомир Величков, защитникът от Миньор (Бобов дол) Цветомир Генов, както и юношата на отбора Милен Митев. Beroe Online ви представя новите попълнения.

Николай Петров Маринов е роден на 13 август 1986 г. в София. Висок е 179 см, тежи 74 килограма. Играе като атакуващ халф зад нападателя. На терена той впечатлява с физическата си издържливост и бързина.

От 1997 година той се записва да играе футбол в школата на ЦСКА (София). На 4-и километър той тренира до 2005 г. В последните възрастови групи той става капитан на набора си. В юношеските формации той изиграва 250 мача и отбелязва 88 попадения.

През сезон 2005/06 Маринов играе за Сливен 2000 (Сливен) в "Б" група. Общо за тима той изиграва 16 срещи и отбелязва 3 гола, но само 4 от мачовете са официални срещи. През есента на следващия сезон се подвизава в Балкан (Ботевград) преди в началото на януари 2007 да бъде привлечен в кипърският третодивизионен АЕЗ Закакиу (Лимасол, Кипър), където играе в 30 мача до ноември 2007 г. и отбелязва 8 гола преди да се контузи сериозно.

Заради травмата той се прибира в България. В началото на февруари офанзивният халф получава покана да изкара пробен период в първия тим на Хетафе (Мадрид), но административни пречки са стопирали заминаването му за Иберийския полуостров. След това Маринов получил ново обаждане от тима от Примера дивисион, откъдето го уведомили, че има възможност да го тестват през лятото като му предлагат да играе за "Б" отбора на Хетафе. Той започва да води предсезонна подготовка първо със Сливен, а след това със Спортист (Своге). През март 2008 г. обаче късметът му се усмихва и той успява да премине в Клуб Депортиво Толедо (Толедо, Испания), където играе и брат му Стоян. Заради изчерпване на квотата за чужденци той не успява да се включи в първия си полусезон в четвъртото ниво на испанската футболна лига (терцера дивисион) и заиграва за "Б" отбора (6 ниво) записвайки 752 игрови минути и отбелязвайки 1 гол.

"Тук нивото е като в нашата Б група. Още в първата контрола ме пуснаха като централен нападател и вкарах хеттрик. После подписах договор. Оттогава насам неизменно съм на този пост. Условията са отлични, но аз искам да играя на по-високо ниво. Надявам се скоро да ме забележат и големите клубове. Благодаря на семейството си и на приятелката ми Силвия, защото без тяхната подкрепа щях да се адаптирам трудно", каза преди време пред в-к "Тема Спорт" талантът на армейците.

През лятото на 2008 г. Маринов е извикан в първия тим, но не успява да се наложи и решава да потърси трансфер в родината си. По всичко личи, че е намерил своето място в Берое. Той се надява с изявите си да помогне на "зелените" да се завърнат в българската "А" група и да убеди треньора Илиан Илиев да разчита на него.

Любомир Величков е роден на 19 юни 1985 г. в Ихтиман. На 11-годишна възраст започва да тренира футбол в Детско-юношеската школа на столичния ЦСКА. Именно с отбора на "армейците" Величков записва и първите си мачове в професионалния футбол.

През сезон 2003/04 Величков е преотстъпен под наем от "червените" на Спартак (Варна). Там той записва 6 мача, 166 игрови минути, но не вкарва гол.

През сезон 2004/05 играе в третодивизионните Черноморец 919 (Бургас) и Дунав (Русе) под наем. През следващия сезон става собственост на Дунав. При първия си сезон Величков си спечелва прякора "Супер Любо" в Русе след като в 17 мача отбелязва 22 попадения в крайдунавския град. Русенци още си спомнят срещата със Суворово (Суворово) от XXIV кръг на североизточната "В" група когато Супер Любо отбелязва 9 от 10-те попадения за Дунав. С попаденията си Величков помага на русенци да влязат в "Б" група.

Следващия сезон той записва 25 мача с екипа на Дунав в "Б" група и отбелязва 5 гола, а през пролетта преминава във Вихрен (Сандански). През сезон 2006/07 той започва с Локомотив (София) и участва в Купата на УЕФА. В първия квалификационен кръг срещу Македония Гьорче Петров (Скопие) той влиза като резерва в края на мача, при реванша Стефан Грозданов не разчита на него. Във втория мач с Бней Йехуда влиза като резерва на мястото на Цветан Генков в 63-ата минута. В реванша заменя Марчо Дафчев в 76-ата минута. Срешу холандския Фейенорд Величков също се включва едва в края на мача на мястото на Саша Антунович. В реванша той не участва. През зимата Локомотив (София) отново праща Величков в Дунав. Там той отбелязва 1 попадение в 13 мача.

През последния полусезон Величков бе играч на Панайот Волов (Шумен) като преотстъпен. С екипа на опашкарят в източната "Б" група той записа 12 срещи, но не отбеляза гол. В срещата с Локомотив (Стара Загора) пък получи червен картон в 71-ата минута.

Днес Величков разтрогна договора си с Вихрен от където той бе преотстъпван в Локо (София), Дунав (Русе) и Волов (Шумен).

Цветомир Генов е третото ново попълнение. Защитникът от Миньор (Бобов дол) бе на проби в тима при контролата с Локомотив (Стара Загора) и въпреки че след негова грешка юношата на Берое Иван Чергев отбеляза попадение за градския съперник на Берое Илиан Илиев е решил, че Генов може да помогне на Берое. Преди Миньор (Бобов дол) той игра за Септември (София).

Към отбора ще се включи и юношата Милен Вълев Митев, който е роден на 27 декември 1990 г. и също бе изпробван от Илиев. По всяка вероятност полузащитникът ще е единственият футболист от ДЮШ на Берое, който ще остане в тима след зимната подготовка.

Към отбора ще се присъединят и двете нови попълнения, за които вече писахме - Ивайло Паргов и Валентин Вълев. Междувременно пък стана ясно, че Марко Илич ще остане в клуба, въпреки че преди Коледа бе поставен в трансферната листа на Берое от председателят на НС о.з. ген Йордан Димитров.

Така на първата тренировка на Берое се очаква да започнат 29 футболисти. Сред тях ще е и вратарят Пламен Колев, който вероятно ще бъде преотстъпен в друг тим. Няма да започне тренировки Венцислав Желев, който продължава да лекува контузия.

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки