Стига толкова проби

Гонзо няма нужда от наемници за 3 месеца, по-добре да вдигне заплатата на някой младок

Стига толкова проби

Една от позитивните новини за Левски от последните дни е, че някой си Чибуабуа няма да подпише договор. Освен че името му е близко по звучене с породата кучета чихуахуа, този футболист едва ли щеше да бъде запомнен с нещо, освен ако не бе някой много скрит талант, на когото съдбата е отредила да стане голяма звезда на „Герена".


Сините наистина нямат нужда от подобни елементи с тримесечни договори. Такава практика има в Англия, там се наемат играчи дори за 1 месец, но някак си е несериозно в Левски да се ангажира играч за няколко седмици. Ако Гонзо е убеден 6 качествата на този нападател, да направи консултация с бъдещия треньор Димитър Димитров и да предложи на играча дългосрочен договор, а ако има някакви колебания, просто го потупва по рамото за довиждане и това е.


Ситуацията с въпросния Чибуабуа, ако наистина точно така се пише името му, трябва да е последната подобна куриозна трансферна случка на „Герена". Селекцията е процес, който се изучава с години, а ако Гонзо мисли за поне годи-на-две напред, не трябва да прави подобни глупости. Така или иначе 8 момента сините са в междучасие и чакат новото начало с Херо и изобщо не им е нужно да си правят експерименти с Чибуабуа и разни такива, като в същото време подобни действия са и в тежест на и без това празната клубна каса. С такива наемници Левски за 3 месеца нито ще стане по-силен, нито по-слаб. А и принципно не е важно колко нападатели има в един отбор, а колко нападателно играе и как точно разгръща атаките си. Това най-добре го знае Херо, при когото навремето Нефтохимик често игра със схема 4-5,5-0,5, че и дори понякога 4-6-0, но бургазлии създаваха по 6-7 чисти голови положения на мач срещу водещите ни отбори.


В момента в съблекалнята на сините има един чист и няколко не чисти нападатели, но срещу Лудогорец те създадоха повече чисти положения, отколкото в мачове от периода, в който на „Герена" имаше още двама тарани - Валери Божинов и Цветан Генков, че дори можем да добавим и Димитър Макриев и няколко скрити нападатели като Ларсен Type. С повече леки нападатели сините играят по-раздвижено, топката се цъка някак си с по-голяма лекота, срещу Лудогорец това обърка съперника, който в началото не бе подготвен за това. За първото полувреме Левски създаде толкова, колкото не успява в серия от мачове, а Лудогорец допусна ситуации, които като бройка надхвърлят опасностите, които за 2-3 мача им създава ЦСКА.


Сега Гонзо трябва да извади един калкулатор и да пресметне колко пари щяха да отидат на вятъра като заплати на отказалия да подпише Чибуабуа и сумата да бъде разпределена върху заплатите на най-добрите младоци, които са в първия състав. Защо да не бъде стимулиран финансово Краев и някой на неговата възраст, вместо да се хвърлят средства за закърпване на дупки, които след 3 месеца пак ще зейнат, а и не е ясно дали за този период от време няма да си останат незапълнени дупки.

 

Желю Станков, "Тема спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки