Водеща руска биатлонистка ще пропусне следващия сезон заради здравословни проблеми

Не се знае дали и кога Олга Вилюхина ще се завърне към големия спорт

Водеща руска биатлонистка ще пропусне следващия сезон заради здравословни проблеми

Водещата руска биатлонистка Олга Вилюхина ще пропусне следващия сезон заради здравословни проблеми, съобщи за ИТАР-ТАСС личният й треньор Валерий Иванов.

26-годишната Вилухина, която спечели два сребърни медала на Олимпийските игри в Сочи 2014 в индивидуалния спринт и с щафетата на Русия, ще си вземе почивка от спорта. Иванов категорично подчерта, че решението на Вилюхина не е свързано с желанието да роди дете.

"На 98 процента е сигурно, че Олга пропуска сезона. Бяхме в Киргизстан, където започнахме самоподготовка по индивидуална програма, но се появиха стари болежки, една травма, а после втора, трета...Оля реши да се погрижи за здравето си и да направи пауза", заяви Иванов.

"Още миналият сезон беше много тежък за нея, ендокринната й система не издържа, имаше и други проблеми с контузии... Рано или късно човек трябва да вземе няколко решение. Разбира се, тя можеше да продължи да се състезава докато не й изпадат зъбите. Но понякога най-доброто, което можеш да направиш, е да спреш, да се огледаш и да обмислиш внимателно нещата", допълни той.

Иванов допълни, че на този етап все още не рано да се мисли за завръщането на Вилюхина в големия спорт.

"Тя ще продължи да прави леки тренировки, но всичко ще бъде с мярка. Рано е да говорим за срокове, в които тя ще може отново да започне активни занимания. Ще видим как ще се развият нещата. Надяваме се на най-доброто", каза още специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки