Пари Сен Жермен удържа трудна победа над Барселона (ВИДЕО)

Полузащитникът Шави Ернендес направи историческо постижение в Шампионската лига

Пари Сен Жермен удържа трудна победа над Барселона (ВИДЕО)

Пари Сен Жермен и Барселона оправдаха очакванията за качествен двубой и направиха истински спектакъл в срещата от Група F на Шампионската лига. Шампионът на Франция се наложи с 3:2 като домакин, като до успехът не се стигна лесно. Тимът на старши треньора Лоран Блан потрепери здраво до последния съдийски сигнал, като в последните минути Барса здраво затегна обръча пред наказателното поле, а влезлият като резерва юноша на клуба Мунир ел Хадади удари лявата греда.

 

Точни за парижани бяха Давид Луис, Марко Верати и Блейз Матюиди. Голмайстори за Барса станаха двете суперзвезди на отбора Лионел Меси и Неймар. Легендарният полузащитникът на каталунците Шави Ернандес направи историческо постижение в Шампионската лига. Той влезе като резерва през второто полувреме и записа своето 143-о участие в най-престижния европейски клубен турнир. След него са Раул (142), Гигс (141) и Касияс (140).

 

Така, ПСЖ заема първото място за момента в групата с актив от 4 точки. Барселона е с 3 на второто място, Аякс е трети с 2, а кипърският АПОЕЛ е последен с 1.

 

Двубоят бе изгледан от звездата на френския отбор Златан Ибрахимович, който не взе участие заради контузия. Във ВИП ложата беше и бившият играч на отбора Дейвид Бекъм, както и музикалните величия Бионсе и Джей Зи и баскетболистът на Маями Хийт Дуейн Уейд.

 

Барса, типично в свой стил, владееше повече топката – 63% от игровото време, но трудно стигаше до опасни голови положения. От 15-те удара към вратата на Сиригу, два от тях в нейните очертания – головете на Меси и Неймар. Домакините издържаха на финалния натиск на испанците, действаха стабилно в защита и почти не оставяха свободни пространства.

 

Резултатът бе открит в 10-ата минута от бранителя Давид Луис. Лукас Моура намери добре бившият футболист на Челси в наказателното поле, където защитниците не действаха особено убедително, и със силен удар не остави шансове на Тер Стеген.

 

Радостта обаче бе кратка. Само минута след това Барселона проведе невероятна атака, с която напомни за силните години, когато бе тотален доминант в Европа, и равенството бе възстановено. Неймар, Иниеста и Меси развинтиха цялата защита на ПСЖ с три бързи паса, като аржентинският национал завърши с плътен и точен удар.

 

В 26-ата минута тимът на Блан отново излезе напред. Този път голът падна след центриране от ъглов удар. В наказателното поле Верати се оказа най-съобразителен с глава мушна топката през ръцете на Тер Стеген.

 

Десетина минути след началото на второто полувреме падна третия гол за Пари Сен Жермен. Домакините започнаха много агресивно частта  и логичното се случи. Матюиди завърши бърза контраатака, пращайки топката във вратата, която мина между краката на вратаря. Сценарият обаче се повтори само две минути след това Неймар с техничен удар направи 3:2.

 

До последно Барселона се настани в половината на французите, но липсваха идеи. Шампионът в Лига 1 действаше предимно на контри и дори можеше да стигне до четвърти гол. Така, първото „огнено” кръщение на треньора Луис Енрике завърши с неуспех.

 


 

В другия двубой от Група F АПОЕЛ и Аякс не излъчиха победител в Кипър. Срещата завърши при резултат 1:1, като точни бяха Андерсен (28') и Мандука (31') от дузпа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки