Пари Сен Жермен удържа трудна победа над Барселона (ВИДЕО)

Полузащитникът Шави Ернендес направи историческо постижение в Шампионската лига

Пари Сен Жермен удържа трудна победа над Барселона (ВИДЕО)

Пари Сен Жермен и Барселона оправдаха очакванията за качествен двубой и направиха истински спектакъл в срещата от Група F на Шампионската лига. Шампионът на Франция се наложи с 3:2 като домакин, като до успехът не се стигна лесно. Тимът на старши треньора Лоран Блан потрепери здраво до последния съдийски сигнал, като в последните минути Барса здраво затегна обръча пред наказателното поле, а влезлият като резерва юноша на клуба Мунир ел Хадади удари лявата греда.

 

Точни за парижани бяха Давид Луис, Марко Верати и Блейз Матюиди. Голмайстори за Барса станаха двете суперзвезди на отбора Лионел Меси и Неймар. Легендарният полузащитникът на каталунците Шави Ернандес направи историческо постижение в Шампионската лига. Той влезе като резерва през второто полувреме и записа своето 143-о участие в най-престижния европейски клубен турнир. След него са Раул (142), Гигс (141) и Касияс (140).

 

Така, ПСЖ заема първото място за момента в групата с актив от 4 точки. Барселона е с 3 на второто място, Аякс е трети с 2, а кипърският АПОЕЛ е последен с 1.

 

Двубоят бе изгледан от звездата на френския отбор Златан Ибрахимович, който не взе участие заради контузия. Във ВИП ложата беше и бившият играч на отбора Дейвид Бекъм, както и музикалните величия Бионсе и Джей Зи и баскетболистът на Маями Хийт Дуейн Уейд.

 

Барса, типично в свой стил, владееше повече топката – 63% от игровото време, но трудно стигаше до опасни голови положения. От 15-те удара към вратата на Сиригу, два от тях в нейните очертания – головете на Меси и Неймар. Домакините издържаха на финалния натиск на испанците, действаха стабилно в защита и почти не оставяха свободни пространства.

 

Резултатът бе открит в 10-ата минута от бранителя Давид Луис. Лукас Моура намери добре бившият футболист на Челси в наказателното поле, където защитниците не действаха особено убедително, и със силен удар не остави шансове на Тер Стеген.

 

Радостта обаче бе кратка. Само минута след това Барселона проведе невероятна атака, с която напомни за силните години, когато бе тотален доминант в Европа, и равенството бе възстановено. Неймар, Иниеста и Меси развинтиха цялата защита на ПСЖ с три бързи паса, като аржентинският национал завърши с плътен и точен удар.

 

В 26-ата минута тимът на Блан отново излезе напред. Този път голът падна след центриране от ъглов удар. В наказателното поле Верати се оказа най-съобразителен с глава мушна топката през ръцете на Тер Стеген.

 

Десетина минути след началото на второто полувреме падна третия гол за Пари Сен Жермен. Домакините започнаха много агресивно частта  и логичното се случи. Матюиди завърши бърза контраатака, пращайки топката във вратата, която мина между краката на вратаря. Сценарият обаче се повтори само две минути след това Неймар с техничен удар направи 3:2.

 

До последно Барселона се настани в половината на французите, но липсваха идеи. Шампионът в Лига 1 действаше предимно на контри и дори можеше да стигне до четвърти гол. Така, първото „огнено” кръщение на треньора Луис Енрике завърши с неуспех.

 


 

В другия двубой от Група F АПОЕЛ и Аякс не излъчиха победител в Кипър. Срещата завърши при резултат 1:1, като точни бяха Андерсен (28') и Мандука (31') от дузпа.

 

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки