Часът настъпи: Българският шампион се изправя срещу галактическия Реал Мадрид

Европейският шампион излиза с всичко най-добро тази вечер на "Васил Левски", шоуто е гарантирано

Часът настъпи: Българският шампион се изправя срещу галактическия Реал Мадрид
Дългоочакваният момент дойде. Европейският клубен шампион Реал Мадрид излиза тази вечер на националния стадион "Васил Левски". Най-успелият клуб в Европа госту­ва на Лудогорец в мач от груповата фаза на Шампионска­та лига. С екипа на испанския гранд ще видим част от най-добрите футболисти в све­та, начело с мегазвездата Кристиано Роналдо.

Българските любители на футбола отдавна чакаха подобен мач на родна земя. Е, мигът настъпи. Тази вечер в 21:45 часа всички прожекто­ри ще бъдат насочени към звездите на Реал Мадрид. Ре­зултатът от мача не е най-важното. Ценното е, че Бъл­гария ще бъде домакин на такъв спектакъл. Случи се, благодарение на фурора, кой­то прави Лудогорец в Европа, вече втора поредна година. Разградчани днес няма какво да губят, могат само да спе­челят. Ако не точки, поне ап­лодисментите на публиката. Така както бе на "Анфилд"преди две седмици. Лудогорец загуби от Ливърпул, но спече­ли уважение за начина, по кой­то се противопостави на един от най-харизматичните клубове в света.

Георги Дерменджиев ще направи само една промяна в състава, играл срещу Ливър­пул (1:2) на "Анфилд". Специа­листът ще извади от титулярите за двубоя с Реал напа­дателя Роман Безяк. Негово­то място на върха на атака­та ще заеме Юнес Хамза. Тунизиецът се появи като ре­зерва в Англия и подаде за по­падението на Даниел Абало. Включването на бившия фут­болист на Ботев ще бъде част от плана на Георги Дер­менджиев за засилване на иг­рата при високите топки в двете наказателни полета. Известно е, че Хамза е много по-добър от Безяк в този ком­понент. Словенецът изключи­телно рядко бележи с глава, въпреки че е централен напа­дател. Дерменджиев иска да се възползва от добрата игра на "втория етаж" на Хамза, като подсигури допълнител­но защитата при статични положения и същевременно засили атаката.

Освен всичко друго Реал е много силен и при центрира­ния в наказателното поле на противника. Сред най-добри­те с глава при Белия балет са Кристиано Роналдо, Серхио Рамос, както и Рафаел Варан, който е висок 1,91 см. По иро­ния на съдбата слабото мяс­то на кралете е именно при статични положения. Именно по такъв начин Реал бе нака­зан на няколко пъти в мачовете си с Атлетико.

Очаква се в центъра на за­щитата на Лудогорец Дерме­нджиев да използва Алек­сандър Александров и Козмин Моци. Двамата имаха пробле­ми срещу Левски, но тъй като Георги Терзиев все още не готов за игра, тe отново ще бъдат титуляри.

В лагера на Реал въобще не подценяват гостуването си в София. Карло Анчелоти взе всичките си най-добри фут­болисти. В групата не попад­наха Фабио Коентрао, който се подготвя на облекчен ре­жим, както и трайно конту­зените Сами Кедира и Хесе Родригес.

Италианският специалист най-вероятно ще заложи на единайсеторката от мача с Виляреал (2:0). Под рамката ще застане Касияс, а пред него в защита ще са Карвахал, Рамос, Варан и Марсело. Почти сигурно Анчелоти няма да рис­кува с включването на Пепе, който тъкмо се възстанови от контузия. В средата ще са Хамес, Кроос и Модрич. Не­мецът ще бъде изтеглен мал­ко no-назад. Анчелоти обмисля и възможността да остави Хамес на пейката за сметка на Иско. Шансовете това да се случи не са малки. Напред за Реал ще действа тризъбецът Кристиано, Бензема и Бейл.

Според медиите в Испания Ан­челоти обмисля възможност­та да включи в стартовата единайсеторка Чичарито за сметка на Бензема. Ако това се случи, то за първи път мексиканецът ще старти­ра като титуляр за Реал след трансфера от Манчестър Юнайтед.

Реал ще опита да реши всичко още през първото по­лувреме, възползвайки се не само от своята класа, но и от напрежението, което се очаква да има в състава на Лудогорец. Европейският клубен шам­пион ще търси убедителна победа в София, чрез която да затвърди възходящата си форма.

Лудогорец от своя страна е амбициран да покаже, че има капацитета да мери сили с най-добрите в Европа. Силно­то представяне на "Анфилд" е добра отправна точка за са­мочувствието на разградчани. Българският шампион ще опита да спре Роналдо и да търси своите шансове в пред­ни позиции. Да видим...

Лудогорец – Реал Мадрид
21:45, „Васил Левски”

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов  - Кайсара, Моци, Ал. Александров, Й. Минев, Дяков, Анисе, М. Александров, Марселиньо, Абало, Хамза
Треньор: Георги Дерменджиев

Реал Мадрид:  Касияс – Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Кроос, Модрич, Хамес Родригес, Бейл, Роналдо, Бензема
Треньор: Карло Анчелоти

Главен съдия: Крейг Томсън (Шотландия)
Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

Възраждане 2020 докосва титла след разгром над Септември

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки