Емил Велев: Аз луд?! Трябват ми нови предизвикателства

Хасково вече няма да излиза като обречен, ще гоним поне точка срещу Лудогорец, каза новият треньор на новака

Емил Велев: Аз луд?! Трябват ми нови предизвикателства
Емил Велев рядко се задържа за дълго извън треньорството. Той е от хората, които обичат постоянно да са в коловоза и да работят. Преди няколко дни Кокала спази традицията и се хвърли в дълбоката вода да спасява Хасково, нещо, което не му е неизвестно, тъй като го стори и с Локо София. Специалистът даде интервю пред "Тема Спорт", в което разкри какви са били водещите мотиви да приеме предложението на новака, как смята да измъкне отбора от кризата и дали може да изненада Лудогорец в дебюта си.
 
Г-н Велев, след не много дълго отсъствие от треньорската кариера отново се върнахте. Какво ви накара да приемете да оправяте объркания Хасково?
- Исках да се върна на работа. След като ми се обадиха от Хасково, прецених, че трябва да приема. Не мисля, че тимът не отговаря на моите амбиции и цели. Аз не се срамувам да работя на всяко едно място. Вярно, ще кажат - Велев е луд, той отива, те са последни и изпадат - но няма значение. На мен просто ми трябват предизвикателства. Искам да помогна и затова се наех да го правя. Специално, ако говорим за Локомотив София, когато аз отидох там, положението беше почти същото. Така че не ми е непозната материя с какво се забърквам. Надявам се с времето да съберем достатъчно точки и да се издигнем с няколко места в класирането. Не мисля, че е невъзможно. Просто трябва малко работа. За някой може да изглежда, че Хасково е слаб отбор или нещо друго, но това е напълно нормален тим. Има публика, еуфория. Рано или късно ще се тръгне нагоре, по-надолу няма накъде, освен да обърнем таблицата и да се видим на първо място.
 
Имате ли идея как Хасково ще излезе от кризата, която е налегнала отбора след победата над Лудогорец на старта?
- Най-клишираното е да кажа, че ще се случи с победи. Но реално това е истината. Ние се нуждаем от точки, защото сега имаме едва четири. Идеята ми е да почнем да печелим. Всичко обаче се случва, не бива да ни отписват отсега, защото сезонът е дълъг. Мисля, че имаме голяма нужда от освежаване на някои позиции. Във всяка линия трябва да привлечем по един-двама нови играчи, които да вдигнат нивото ни - нападател, халф и защитник. Надявам се и по-опитните, и по-младите да помогнат. Трябва нещо да се промени в този отбор, най-вече манталитетът. А не да се ходи като обречен на даден мач. Винаги може да паднеш, но зависи как го правиш. Оттук нататък това няма да се вижда. Не мисля, че Хасково беше далече да вземе точки и срещу Славия в София, и срещу Черно море, но... Просто трябва футболистите да си повярват повече, за да се случат нещата.
 
Ще дебютирате срещу Лудогорец начело на тима. В последно време разградчани леко зациклиха в българското първенство. Притеснявате ли се, че може да си го изкарат на вас?
- (Смее се.) Въобще не ме притесняват. Нали трябва да играем с всички отбори. Това, че се пада точно Лудогорец навън, не значи, че сме паднали. Ще отидем с ясната идея да се борим, въпреки че играем срещу шампиона и участник в групите на Шампионската лига. А това, че те били зациклили.... Аз не виждам такова нещо. Малка е разликата, едните се борят за оцеляване, а другите са в Шампионската лига. Ще се опитаме да вземем нещо. Ние, ако нямаме такава надежда, то няма за какво да ходим дотам.
 
Доста пъти играхте с Лудогорец. Научихте ли им вече цаката, защото с Локо Пд изгубихте суперкупата и купата?
- Преди това играхме и за първенство и ги бихме. Трябва и тези неща да се споменават. В Славия като бях, и за купата ги победихме, нищо че бяха в Б група. Всеки мач обаче е различен, защото този път ги срещам с друг тим. Знаем много добре футболистите им, Въпреки че има сериозни ротации при тях. Така че и в този мач ще излезем да се борим за нещо.
 
Защо се стигна до раздялата с Недялко Хубенов и каква ще бъде съдбата на Емил Данчев?
- Вратарят Емил Данчев не е освободен. Той ще започне тренировки с нас от понеделник (б.а. - утре). Просто не го взехме за лагера. С Недялко Хубенов се разбрахме, че няма да го използвам и е по-добре да си потърси друг клуб. Разделихме се съвсем нормално, не е имало някакви скандали или простотии.
 
Чакате ли нови футболисти в скоро време?

- Ще идват още футболисти на проби. Мисля, че другата седмица ще пристигнат един-двама играчи.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки