Сираков: Левски и ЦСКА вървят категорично към фалит

Хегемонията на Лудогорец се дължи на слабата форма на Левски и ЦСКА, които му подариха първите две титли, смята Наско Сираков

Сираков: Левски и ЦСКА вървят категорично към фалит
Легендата на Левски Наско Сираков не вижда светлина в тунела за „сините” и техния голям съперник ЦСКА. Според бившия нападател, и двата столични гранда вървят към фалит заради липсата на стабилно управление и достатъчно финансови средства.

„Звучи като научна фантастика да се намерят бизнесмени, които да спасят Левски и ЦСКА. И двата отбора вървят категорично към фалит. ЦСКА от дълги години, Левски през последните две години крачи с големи стъпки по този път, трупайки все по-големи задължения. Ако продължават в този дух, нищо добро не ги чака”, алармира Сираков в интервю за „ТВ+.

Според него първите две титли на Лудогорец в А група са били „подарък от Господ” и именно Левски и ЦСКА са качили разградчани на върха със слабите си игри.

„Хегемонията на Лудогорец се дължи на слабата форма на Левски и ЦСКА. И на голяма доза късмет през първите две години. Първите им две шампионски титли бяха подарък от Господ. ЦСКА помогна, Левски също. Футболът ни печели, когато има такива проекти като Лудогорец. Възхитен съм от това, което се прави там и от това как се разви отборът през последните 15 години. Големият проблем на българския футбол, че е двата основни коня – Левски и ЦСКА – в момента куцат сериозно”.

Сираков смята, че ЦСКА има по-голям шанс да спре доминацията на Лудогорец, най-вече заради еуфорията покрай добрия първи полусезон и първото място в момента.

„ЦСКА в момента все още се носят на крилете на вдъхновението от първото място. Имат потенциал и тази еуфория може да ги отведе доста високо. Но това няма да промени положението в клуба”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки