Сензациите в пресата: Треньор скара БФС и Любо

Страх от расизъм в ЦСКА заради Косоко и Менди

Сензациите в пресата: Треньор скара БФС и Любо

Сензациите в родната спортна преса на 14 октомври, вторник, 2014 година:

Меридиан мач: Треньор скара БФС и Любо

Слабата игра на България в първите два мача от квалификациите за Евро 2016 срещу Азербайджан и Хър­ватска, и най-вече загубата в София от „шахматистите", е нагнетила напреже­нието в националния тим до огненочерве­но. „Меридиан Мач" научи, че някои от членовете на Изпъл­кома на БФС, чиито позиции са много силни, са против помощник-треньора на Любо Пенев - Радос­лав Здравков. До тях е достигнала инфор­мация, че именноЗдравков прави так­тиката и реди съста­ва за мачовете на ти­ма. А както се виж­да, с всеки изминал двубой нашият със­тав се представя по-зле и по-зле.

Най-сериозни са критиките от страна на вицепрезидента на БФС Йордан Леч­ков. Бившият кмет на Сливен няма ни­що против Любо, но е пожелал Ради Здравков да напусне националния тим. Това обаче няма как да стане, защото 58-годишният специа­лист е много близък до Пенев и при най-малкия натиск от страна на Изпълкома ще напусне поста си. Ел Голеадор е до­казал не веднъж през годините, че не тър­пи и най-малкото вмешателство. Така че и тук няма да нап­рави изключение. Друг е въпросът, че при негативен резул­тат в снощния мач с Норвегия мястото на Любо начело на България също не е сигурно.

Лечков, чиито кри­тики бяха една от причините Димитър Бербатов да се откаже от националния отбор, е против Здравков от доста време. Но заради не­убедителното предс­тавяне на България в края на миналите и началото на тези квалификации него­вите последователи сред членовете на Изпълкома се увели­чават.

„Хърватите не ха­пят, не ядат, нищо особено не са. Ние не играхме доста­тъчно добре, настър­вено, агресивно. Ус­ловията са перфект­ни, идеални, изисква­нията са изпълнение. Футболистите тряб­ва да печелят точки. Равностоен е евро­пейският футбол в момента, всеки може да победи всеки. Ви­дяхме, че и един Лудогорец е равносто­ен с Реал Мадрид, с Ливърпул", каза при заминаването за Ос­ло Лечков. А това негово мнение показва индиректната критика към настоя­щия спортно-техни­чески щаб.

Няма как да не от­бележим и друг факт – Любо и неговите помощници са на път да изпуснат съблекалнята, а това случи ли се веднъж, връщане назад няма. Засега е ясно, че отношенията на Пенев с някои от лидерите на тима като Станислав Манолев и Николай Бодуров са оптегнати. А именно „ловешката” група стоеше зад изгонването на предишния селекционер Лотар Матеус.



Меридиан мач: Нашите „китайци" са фаворити за Белаид

Бившият треньор на Левски Ясен Пет­ров може да се ока­же новият наставник на Аймен Белаид.Както вече писахме, клубове от Китай и Франция са кандида­ти за подписа на за­щитника на „сините". Най-заинтересо­ван обаче е Шъдзяджуан, който е воден от пловдивския Джанини и за който иг­раят националите Ге­орги Илиев и Емил Гъргоров. Ако втородивизионният тим от най-многолюдна­та държава спечели промоция, шансове­те за което са повече от сериозни, сделка­та на 90 процента ще стане факт. Ди­митър Димитров-Херо вече търси но­ви изпълнители за централната зона на защитата.

В щаба на Петров в Шъдзяджуан има още двама българи, свързани с Левски. Негов помощник е доскорошният тре­ньор в ДЮШ на Бо­жидар Костадинов, а Георги Шейтанов се занимава с вратари­те.



24 часа: „Локо" (Сф) отказа алжирец

В „Локо" (Сф) са се отказали от въз­можността да вземат алжирски напа­дател. Той е бил предложен на „железничарите", но заради размера на исканата от него заплата не се е стигнало до развитие на нещата. Въ­просният футболист има френски пас­порт.

В „Надежда" отдавна обявиха, че при добър вариант биха взели попъллнение в атаката. Единствената читава опция в мо­мента за тази линия е тунизиецът Ламжед Шехуди.



Труд: Страх от расизъм в ЦСКА заради Косоко и Менди

В ЦСКА се страхуват от расизъм в мача срещу „Литекс", който е дербито на кръга в събота. И причината са Омар Косоко и Джаксън Менди, напусна­ли „Българска армия" в по­сока Ловеч. Настроения­та срещу Косоко сред феновете на „червените" не са толкова големи, за­щото нападателят преди края на сезона обяви, че няма да остане. Но решението на Менди се приема за непростимо от запалянковците на ЦСКА. Французинът бе любимец на агитката, но изчезна от лагера в Боровец и на дру­гия ден подписа с „Ли­текс". В клуба се надяват, че ултарасите няма да де­монстрират расистко по­ведение към двамата, кое­то може да доведе до огромна глоба и мач без публика. В същото време ЦСКА обира наградите в „А" гру­па. Голмайсторът на пър­венството Сержие Буш е №1 за месец септември, а Тони Силва - за 11 кръг.

„Не мисля за трансфер, а ЦСКА да побеждава - каза Буш. - Треньорът ни Стой­чо Младенов е главният виновник да играем добре. Няма да спра да вкарвам голове. Сега идват „Ли­текс", после „Левски". Над­явам се с добри игри да заслужа място в нацио­налния отбор на Румъния."

„В ЦСКА има много по-малко проблеми в сравне­ние с миналия сезон - до­бави Силва. - Имам дого­вор за още 3 години и ня­мам намерение да напус­кам.

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки