Иво Тонев: Левски го чакат добри дни с Херо

"Ако има кой да спре серията на ЦСКА, това е Гонзо", сигурен е председателят на УС на Левски

Иво Тонев: Левски го чакат добри дни с Херо

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев в последно време рядко попада в светлината на прожекторите. Той често се появява на трибуните по време на мачовете на сините, но не коментира случващото се в отбора. Тонев сподели пред 'Тема Спорт", че вижда прогрес в играта на тима при Гонзо.

 

"И преди казвах, и сега ще се повторя - Георги Иванов е човек, който заслужава да има доверие и уважение. Ситуацията, в която работи, е изключително трудна и тежка. В момента той показва, че независимо от всички неща, съпътстващи Левски, може да успее. Това се случва и благодарение на феновете. Виждате, че отборът се изправи на крака и играе добре. Сега престоят няколко важни мача, в които ако успеят да победят, всичко ще бъде наред. Трябва повече доверие и подкрепа най-вече към Георги Иванов и  Даниел Боримиров, както и към хората, които се опитват да помогнат на клуба. Ще се радвам, ако отборът се изкачи още нагоре", каза Иво Тонев и продължи:

 

"Надявам се да победим ЦСКА. Много е неприятна серията от пет поредни загуби за всички, които обичат Левски. Ако има някой, който притежава характера да я прекъсне, то това е Георги Иванов. Дано и футболистите да играят на ниво. Рано е обаче да се говори за този мач, защото има гостуване на Локо Пловдив. Нека не забравяме, че те надиграха и победиха Литекс по категоричен начин. Така че няма да бъде никак лесен мачът за Левски в събота. Първо, дано бием в тази среща, после ще дойде ред на дербито с ЦСКА", отсече Тонев.


Той коментира и очакваното идване на Димитър Димитров. По времето, в което Иво Тонев бе изпълнителен директор, опита да вземе Херо за тренъор, но удари на камък.

 

"Добро решение. Винаги съм казвал, а и вие знаете какво е мнението ми за него. Затова е излишно да говоря повече. Мисля си, че могат да се очакват добри дни с Херо. И особено със спортен директор и човек като Георги Иванов, с неговия характер, непримиримост и любов към Левски. Надявам се всичко да бъде окей", каза 44-годишният шеф.


Тонев даде и повече яснота около изграждането на сектор А. В момента се работи във вътрешната част на трибуната, като трябва да бъдат изградени ВиК и електричеството. "Договорили сме всичко. Изключение правят само електроинсталацията и клима-тизацията и вентилацията. Само за тях все още няма подписани контракти. Надявам се до края на тази или другата седмица да приключим. Гледаме да изберем най-добрите фирми и хората, които ще се справят по най-качествения начин. Разбира се, взели сме предвид и това кои от компаниите са готови да изчакат с плащенето. Така че смятам, че се работи доста добре. Приключихме с грубия строеж и изливането на бетон, тази седмица започнаха зидариите, поставянето на гипсокартон и хидроизолацията. Веднага след това ще стартира и изграждането на ВиК. Има време да кажа срок за пускане в експлоатация. Важното е, че се справяме и нещата се случват. Радвам се, че и в такава трудна ситуация вървим постепенно напред", завърши Тонев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки