Сензациите в пресата: Три варианта за заместник на Любо

"Скандали в съблекалнята в националите", "Батков в чужбина, пак не даде заплати" и още

Сензациите в пресата: Три варианта за заместник на Любо

Сензациите в българските спортни издания от днес, 16 октомври 2014 година: 

 

"7 дни спорт": Три варианта за заместник на Любо

 

Ръководството на БФС има три варианта за евентуални заместници на Любослав Пенев. Столът на националния селекционер се разклати сериозно след загубите от Хърватия и Норвегия и срещу него се надигна сериозен фронт. Много от членовете на Изпълкома на БФС искат Пенев да бъде сменен и това може да бъде факт на предстоящото заседание. По информация на "7 дни спорт" вариантите за наследник на Любослав Пенев са три. С най-големи шансове е бившият му съотборник от националния тим Красимир Балъков, сега начело на Литекс. Другият е Стойчо Стоев, а определени кръгове натискат за специалист от чужбина. Последната опция е Пенев да запази поста си, но това ще се случи при отказ на някои от гласените за негов заместник.

Изпълкомът на БФС, който трябва да се събере в най-скоро време и да вземе мерки за представянето на националния отбор, има много тежки разговори пред себе си. Борислав Михайлов и колегите му ще трябва да преценят дали да оставят Любослав Пенев на поста национален селекционер, или да го заменят.

По информация на "7 дни спорт" обаче изпълкомът е доста разединен в мненията си. Силните хора във футбола ни много трудно ще постигнат консенсус, поне на този етап, когато не са изслушали и самия Любослав Пенев. Сигурното на този етап е само, че поне трима от членовете на изпълкома държат Любо да бъде освободен, а мястото му да се заеме от друг треньор.

На този етап вариантите са три. С най-големи шансове за нов треньор на отбора е Красимир Балъков. Бронзовият медалист от САЩ '94 е смятан за последния специалист с голям авторитет в българския футбол, който не е водил отбора, и затова името му е най-обсъждано. Настоящият треньор на Литекс няма да има проблеми да бъде пуснат от Ловеч, след като и преди това беше практика в клуба на Гриша Ганчев. Още повече че босът на ловчанлии е член на изпълкома и има голямо влияние. Освен Ганчев зад Краси Балъков са и бившите му съотборници в националния отбор Емо Костадинов и Йордан Лечков.

Второто име, което се обсъжда, е това на Стойчо Стоев. Треньор № 1 за 2013 г. в момента е без работа, след като беше освободен от Лудогорец преди 2 месеца. Сега Стоев е издигнат за вариант, като зад него е босът на Славия Венци Стефанов. Последната опция, която е с най-малки шансове на този етап, е оставане на Любо Пенев. На всички още им държи влага от двете загуби и заради това Пенев няма чак толкова голям шанс. Все пак не е ясно какво ще се случи до заседанието на изпълкома.

 

"Тема спорт": Скандали в съблекалнята в националите

 

Националите разделени на групички, нападат се след загубата в Норвегия

Сериозен скандал е избухнал в съблекалнята на националния отбор след загубата от Норвегия, разбра "Тема Спорт"., Причината е второто поредно поражение в евроквалификациите. Това е довело до разделението на групички в тима и разговори на висок тон.

Въпреки прокламираното отлично разбирателство и задружния колектив при трикольорите са се оформили два лагера. Единият, в който влизат главно звездите, назовани от Йордан Лечков - Ивелин Попов, Станислав Манолев, Георги Миланов и Николай Михайлов, Петър Занев, Илия Миланов, и този на останалите.

Разривът в отношенията между играчите е повлиян освен от представянето срещу Хърватска (0:1) и Норвегия (1:2) и от факта, че лидерите не поемали своята отговорност, а прехвърляли вината върху другите.

Това се потвърждава и от думите на Николай Бодуров, който заяви след двубоя с норвежците, че не само защитата е виновна за загубите. Според голяма част от съблекалнята тарторите Ивелин Попов, Станислав Манолев и Георги Миланов не се влагат достатъчно в дефанзивен план. Тримата опитват предимно солови изяви, което не се нравело на останалите.

Селекционерът Любослав Пенев е наясно с настроенията и обмисля да вземе сериозни мерки, за да вкара отбора в правилния път. Ел Голеадор в прав текст е обяснил на футболистите, че вече никой няма да има гарантирано място в състава, както често се случваше досега.

 

"Тема спорт": Батков в чужбина, пак не даде заплати

 

Собственикът на Левски Тодор Батков и вчера не плати заплати на играчите и служителите в клуба. Адвокатът е в чужбина и явно се надява да намери средства, с които да се разплати пред отбора. Миналата седмица Батков призна, че има забавяне на възнагражденията, но обеща, че през тази седмица ще навакса с изоставането. Всички в отбора чакат да си получат сумите преди мача с Локо Пловдив в събота - по две заплати. Последните пари, които те взеха, са премиите за успеха с 3:2 над Лудогорец.
Служителите на клуба пък имат да получават по три месечни възнаграждения.


През сезона на 'Терена" вече назря бунт за пари сред отбора. Това стана в средата на септември. След двубоя със Слабия обаче страстите се поуспокоиха, защото Батков преведе една от двете дължими заплати на отбора.

 

"Тема спорт": Сините набелязаха френски халф

 

Френският халф Жофри Тюласн е бил предложен на спортно-техническия щаб на Левски и не е изключено през зимата да мине пробен период в тима от Терена". Халфът е роден на 24 февруари 1988 година, висок е 177 сантиметра, тежи 70 килограма. Юноша е на Сошо и пробива до първия отбор на този клуб. През лятото на 2008 година подписва професионален договор и дебютира на 30 август при гостуването на Марсилия на "Стад Велодром".

 

Качествата му са забелязани и от селекционера на младежкия национален отбор, който му праща повиквателна. За три години в Сошо Тюласн изиграва 38 мача, в които отбелязва един гол. Иска обаче да получава повече игрово време и през лятото на 2011 година отказва да продължи договора си.

 

Спортният директор Георги Иванов и бъдещият треньор на сините Димитър Димитров гледат дискове с доста играчи, а Херо наблюдава на живо и част от набелязаните. От Терена" се надяват до Нова година да знаят кои футболисти ще привлекат.

 

"Меридиан мач": Бербатов спира парите на Банско

 

Отборът на Банско няма да може да разчита на подкрепата на Димитър Бербатов, след като и той се оттегли от клуба. Така един от най-успелите български футболисти последва шефа на ПИБ Цеко Минев, който остави второ-дивизионния клуб в ръцете на общината.
В Банско Бербо вложи солидна сума за закупуване напълна екипировка „Адидас", а така също осигури и няколко премии на отбора от планинския град през миналото първенство. Треньори в Банско са неговите верни приятели от годините, когато играеше в ЦСКА -Александър Томаш, Тодор Кючуков и Косьо Мирчев. Бербатов дори плащал част от заплатите на щаба между 500 и 1000 лв. всеки месец. Не е ясно дали в новата ситуация тримата ще останат в клуба.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки