Балъков отрече за националния

„Това са абсолютни спекулации!”

Балъков отрече за националния
“Изобщо не искам да коментирам информациите, че ще поемам националния отбор, защото това са абсолютни спекулации.”

Това каза Красимир Балъков по повод информациите, че ще замени Любослав Пенев начело на България. 

„Първо няма такова нещо и второ не изключвам да се търси поява на напрежение в “Литекс” преди мача ни с ЦСКА. Отделно имам много ангажименти в клуба си и нямам време за подобни неща. В “Литекс” се работи наистина професионално и имам много ангажименти не само с първия отбор, но и с всички формации на клуба. Действа се по правилния и бих казал единствен начин, по който българският футбол може да тръгне нагоре”, допълни Бала, цитиран от „Труд”.

„Ще ви споделя само две неща за националния отбор, които досега съм премълчавал. Налага се да ги разкрия, защото виждам, че в България слуховете имат силата на факти и вече дори сериозните медии започнаха да се подвеждат. А и не желая да се спекулира с името ми.”

„През 2005-а година не седнах на масата с моите колеги, които поискаха промяна в управлението на българския футбол не защото не ги подкрепям (б.а. - на 17 януари 2005-а Борислав Михайлов обяви в хотел “Хилтън”, че ще се кандидатира за президент срещу Иван Славков и до него седнаха да афишират желание за промяна Наско Сираков, Трифон Иванов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Любо Пенев и Христо Стоичков). Напротив - подкрепях ги не на сто, а на двеста процента. Но тогава бях помощник на Феликс Магат в “Щутгарт” и в Германия нямаше да приемат, да разберат дори, защо аз като треньор участвам в тази инциатива.”

Балъков добави: “Това е истината. Освен всичко съм бил в дома на Батето (б.а. - Иван Славков тогава шеф на БФС), за да го уговарям да стане почетен президент. Да няма противопоставяне. А той, лека му пръст, тогава ми каза: “Краси, аз съм се преборил за този пост и няма да го дам без бой. Нека и те се опитат да се преборят за него и ако спечелят ще им е по-сладко, повярвай ми”.

„А за селекционер на България наистина съм говорил с Борислав Михайлов преди години. Но слуховете, че съм искал 17 души щаб и какво ли не още нямат нищо общо с истината. Не им обръщах внимание, но виждам, че пак се появяват, когато се спомене моето име. Няма такова нещо. Аз съм играл за България и както знаете не два или три мача, а над 10 години. И добре знам какво е реално да поискам и съответно да получа. Но у нас средата често е нездравословна и заради едни или други интереси, симпатии или антипатии се пускат слухове, както стана и тогава, и сега. Затова ви казвам всичко както е. И надявам се така спекулациите на моя гръб и на моето име най-после да спрат”.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки