Венгер бил "арогантен" в интервю (ВИДЕО)

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе определен за "груб", "снизходителен" и "арогантен", заради интервюто му с репортерката на Би Би Си Жаки Оутли след мача с Хъл Сити.

Венгер бил "арогантен" в интервю (ВИДЕО)
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе определен за "груб", "снизходителен" и "арогантен", заради интервюто му с репортерката на Би Би Си Жаки Оутли след мача с Хъл Сити.
 
"Артилеристите" стигнаха до равенството 2:2 на "Емирейтс", благодарение на гол на Дани Уелбек в продължението на двубоя, като по този начин остават с едва две победи от осем мача. След срещата Венгер даде редовното блиц интервю за BBC, което му навлече гнева на голяма част от зрителите. След като даде първоначалния си анализ за мача, Оутли го попита: "Значи мислите, че не сте спечелили мача, защото Хъл са играли твърде прибрано?", на което французинът отговори: "Не съм казал това. Не ме слушате много внимателно".
 
Репортерката продължи с: "Кой или какво е виновно за слабия старт на сезона?". "Защо винаги трябва да се търси виновник? Даваме всичко от себе си и можем да се сърдим само на себе си. Не разбирам въпроса Ви", отвърна Венгер. Оутли уточни, че по-скоро пита за причината, след което в спокоен тон французинът призна, че тимът допуска твърде много голове.
 
Журналистката от Би Би Си завърши с въпрос дали феновете на Арсенал са прави да недоволстват, че не бе привлечен още един защитник през лятото. "Вие бяхте на мача днес, не разбирам защо задавате този въпрос. Не защитата бе проблемът днес. Други отбори купиха по много защитници и въпреки това допускат много голове. Проблемът е повече с концентрацията, отколкото с класата", отговори Венгер, с което интервюто приключи.
 
В следващите часове френският специалист бе яростно атакуван в социалните мрежи с определения като "груб", "снизходителен" и "арогантен", а мнозина поискаха той да се извини на Оутли.
 
Цялото интервю обаче премина в спокоен тон, а в отговорите на Венгер нямаше нищо обидно. Както често се случва на Острова, става въпрос за пресилена реакция от страна на хората, като основната причина за това е фактът, че Венгер разговаряше с жена. В миналото мениджъри като сър Алекс Фъргюсън и Хари Реднап са давали доста по-остри интервюта, но това не е предизвиквало подобни реакции, тъй като репортерът е бил мъж.
 

Интервюто на Венгер с Жаки Оутли може да се види ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки