Лечков: И да стигнем бараж, не виждам как ще го спечелим

"Във футбола е така, когато не вървят нещата - треньорите го отнасят или поне се коментира тяхната смяна"

Лечков: И да стигнем бараж, не виждам как ще го спечелим

Вицето на БФС Йордан Лечков се изказа скептично за шансовете на националите да се класират за европейското през 2016 г. „Даже да стигнем до бараж - не виждам как ще го спечелим. Освен това с оглед на резултатите в другите групи на бараж можем да срещнем отбори като Германия, Испания, Холандия", обясни Лечков пред ТВ+. Той заяви, че отборът ни е изглеждал трагично срещу Хърватска и Норвегия. Лечков продължи и атаката срещу звездите на националния тим Попов, Миланов и Манолев, които паднаха на мерника му веднага след Осло.


„По традиция в националния отбор звездите играят слабо. Ние не искаме от тях да играят като Меси. Видяхте, че нямаше никаква борбеност. Плаха игра и страх. Никой не искаше да поеме отговорност", продължи Лечков.


По темата дали Любо Пенев ще остане начело на националния отбор вицето каза": „Не бих си позволил да говоря от името на всички колеги. Когато стана треньор, имаше гласуване и Пенев бе подкрепен от всички членове на Изпълкома. Скоро ще имаме нова среща и на нея ще се реши всичко. Аз лично бях един от хората, които подкрепяха най-много Любо при назначаването му за селекционер. Но когато отборът не върви -се търси отговорност от треньора. Във футбола е така, когато не вървят нещата - треньорите го отнасят или поне се коментира тяхната смяна." Лечков не приема оправданията, че материалът, с който трябва да се работи, е лош.


Той взе отношение и по предложението на колегата си от Изпълкома Венци Стефанов да бъде назначен чужденец за селекционер: „Нека да го предложи на Изпълкома. Всеки има право на мнение. Опитвали сме с треньор от чужбина. Всичко обаче е въпрос на средства. Но тук не става въпрос за треньор, а за футболистите. Те са длъжници на нацията, на треньора си, на нас. Това е. И преди съм го казвал и дълги години бях оплюван, когато изразявах по-различно мнение. Трябва да има малко напрежение в тях, да усещат, че от тях се очаква малко повече."

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки