Сензациите в пресата: Касъмпаша хареса Серджиу Буш

"Левски се огледа в Карагарен", "Гонзо се чуди дали да глобява Бедоя и Белаид"

Сензациите в пресата: Касъмпаша хареса Серджиу Буш

Сензациите в българските спортни издания от днес, 20 октомври:

 

"Меридиан мач":  Касъмпаша хареса Серджиу Буш

 

Представител на елитния турски Касъмпаша е харесал голмайстора на ЦСКА и „А" група Серджиу Буш, съобщава „Меридиан Мач". Въпросният човек се казва Мюмюн Субашъ и е скаут на истанбулския клуб за Източна Европа. Той бе в ложите на „Българска армия" за срещата с Литекс, като компания му правеше мениджърът Несим Нешадов.

Субашъ е бил пратен от треньора на Касъмпаша Шота Арвеладзе, за да следи изкъсо действията на Буш и колегата му от Литекс Джордан. Румънецът обаче е впечатлил скаута много повече. Очаква се съвсем скоро да има контакт между турците и ЦСКА. Отделно от това двата тима планират да играят контрола през ноември. Те са харесали и Тони Силва, но са много по-очаровани от Буш.

Касъмпаша е един от богатите клубове в Турция, като в състава личат имената на играчи като Райън Бабел, Андреас Исаксон, Ерен Дердийок и защитника Райън Донк, купен от Брюж за 3 млн. евро.

Иначе двубоят между ЦСКА и Литекс бе изгледан от скаути на няколко европейски отбора. В ложите места бяха заели и представители на тимове от Германия и Италия.

 

"Меридиан мач": Левски се огледа в Карагарен

 

Левски вече мисли сериозно по зимната селекция. Едно от имената, които се обсъждат на „Герена", е Бирсент Карагерен, научи „Меридиан Мач". Младото крило прави страхотно впечатление от началото на сезона в Локо (Пд), където кризата го превърна в несменяем титуляр. Той игра от първата минута срещу „сините" през уикенда, а преди това направи страхотен мач и срещу Литекс при успеха на „смърфовете" с 2:0.


Карагерен е едно от имената, върху които размишлява Георги Иванов. Основното притеснение на мениджъра е фактът, че доста трудно играчи от провинцията се налагат на „Герена" и дори когато това става, отнема много време. Успокоението обаче е, че именно идващите от „Лаута" много бързо свикват с обстановката и се превръщат във водещи фигури. Такива примери има доста в последните години, като най-отчетливи са Гарра Дембеле, Базил де Карва-льо и Иордан Милиев.


На „Герена" има нужда от нови флангови футболисти, след като в момента там разполагат с едва трима номинални играчи на тези позиции. Наджиб Амари и Луис Педро играят на приливи и отливи, а Роман Прохазка е използван и на други постове. Божидар Краев също е опция за фланга, но все още трудно играе няколко мача поред заради крехката си възраст. Предвид тежкото финансово състояние в Локо (Пд) пък евентуално измъкване на набелязания играч едва ли би било много трудно. Още повече договорът на Карагерен е само до края на сезона и ако „бяло-черните" не се съгласят на продажба през паузата, той може да дойде без пари след края на сезона.

 

"Меридиан мач": Гонзо се чуди дали да глобява Бедоя и Белаид

 

Силният човек Левски Георги Иванов обмисля глоби след равенството с Локо (Пд) на „Лаута". Те обаче не са продиктувани от изпуснатата точка, а от поведението на Аймен Белаид и Мигел Бедоя. Испанският халф атакува остро съотборника си секунди след последния съдийски сигнал, искайки обяснение за гола.


Гонзо се опита да защити поведението на двамата пред медиите, но въпреки това обмисля дали да не им наложи парични санкции.
В същото време футболистите на Левски получиха почивен ден вчера от своя треньор. Днес тимът се събира в 17,00 часа, за да поднови тренировки и да се готви за мача с ЦСКА в събота от 16,00 часа на стадион „Васил Левски".

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки