Тони Здравков: Левски страда, защото търси бързия успех

Здравков смята, че по-пестеливата игра на ЦСКА им носи повече точки заради затворения стил на Стойчо Младенов

Тони Здравков: Левски страда, защото търси бързия успех
Бившият треньор на Левски Антони Здравков направи интересен анализ преди дербито между „сини” и „червени” в събота. Според него ЦСКА се представя по-добре от началото на сезона най-вече заради предпазливата тактика на Стойчо Младенов. Той посочи, че на „Герена” страдат от търсенето на бързи резултати, вместо да развиват дългосрочни планове за развитие на отбора.

„Следя всички отбори от А група по телевизията, други ги гледам на живо. Престижът от победата във вечното дерби винаги е носил положителни емоции и обратно – негативни от загубата. Левски сами са си виновни за изравняването на Лаута, тъй като пропуснаха да решат мача. Същото беше и в Дупница и с тези два мача заличиха добрите впечатления от мача с Лудогорец. Доста се отдалечиха от ЦСКА и Лудогорец, но ако бият ЦСКА имат възможност да се върнат в битката. Не мога да дам обяснение за случващото се в Левски в момента. Сега нямам допирни точки с работата на треньори и състезатели. За мен се получава това, защото Левски не си вкарва положенията или подценява противника. С Марек имаше подценяване, срещу Локомотив не видях такова”, започна Здравков в Студио „Дерби” и сподели очакванията си за предстоящото голямо дерби:

„Сблъсъкът ще изглежда затворен и от двата отбора в началото. Двата отбора ще започнат предпазливо, никой не иска да изгуби този мач. ЦСКА при Стойчо Младенов изповядва този стил - сигурно в защита и напред ако се отворят пространства да се атакува бързо. Той прави идентични смени - около 60-ата минута влизат по-дефанзивни играчи и затварят мача, докато в атака се използват празните пространства. На публиката на Левски това никога не се е харесвало да се търси победа с един гол и винаги се търси втори или трети гол, а това много често води до загуба на точки. Изцяло е спортно-технически проблемът на Левски. Не виждам други проблеми да пречат на футболистите да покажат най-доброто, защото в Левски на играчите се дава всичко, от което имат нужда. Мачовете оттук нататък ще покажат какви са амбициите и целите на Левски. Когато Херо започне работа през януари, ако разликата е много голяма, не виждам какво той може да направи в повече от направеното до момента.

Директните двубои с отборите от челната шестица ще определят класирането на Левски”.

Сухия нападна политиката на Левски по отношение на младите таланти и заяви, че „сините” залитат от едната крайност – отбор без юноши, до другата – да се пускат по 4-5 юноши едновременно.

„Младите футболисти в Левски имат своите качества, но още не са достигнали нивото да бъдат основни футболисти и да носят тягата, да дърпат отбора напред. Това може да се случи след година или две, защото сега влизат само за по 15-20 минути, а това не носи самочувствие. И няма как това да стане с 6-7 играчи наведнъж, а трябва да се прави с двама-трима на полусезон и постепенно така за 2-3 години да имаш 3 или 4 основни млади играчи. В Левски винаги се търси бързия успех, бързото развитие, което е невъзможно. Трябва да има търпение и постоянство, да се лишиш от нещо, за да постигнеш друго нещо в бъдеще. В Левски това го няма – иска се бързо да израстват младите, бързо да се налагат и бързо да бъдат продадени.

В Лудогорец политиката е много различна от Левски и ЦСКА, мислят по различен начин. Левски преди 4 години ако не беше разпродал отбора си, щеше да повтори много свои успехи. Давам само два примера - Левски продаде Жоазиньо и Зе Соарес много бързо, защото имаше нужда от пари, а можеше да спечели много повече, ако ги беше задържал още малко”.
Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки