„Дроздовете” оставиха „червените дяволи” извън топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уест Бромич Албиън и Манчестър Юнайтед спретнаха зрелищно реми на „Дъ Хоутърнс”

„Дроздовете” оставиха „червените дяволи” извън топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Юнайтед не успя да запише дебютен успех като гост под ръководството на Луис ван Гаал. След две поредни победи във Висшата лига „червените дяволи” стигнаха до равенство 2:2 при визитата си на Уест Бромич Албиън в последния мач от осмия кръг на Премиършип.

Домакините повеждаха на два пъти, но 20-кратните английски шампиони съумяваха да възстановят статуквото, а в края можеха да си тръгнат и с трите точки, ако имаха малко повече късмет. 

Наставникът им Луис ван Гаал за пореден път смени схемата на игра и започна в система 4-1-4-1, като зад единствения нападател Робин ван Перси играеше квартетът Анхел ди Мария, Аднан Янузай, Хуан Мата и Андер Ерера. Пред защитната четворка пък бе лятното попълнение Дейли Блинд, а своето място в центъра на отбраната зае възстановеният от травма Фил Джоунс.



Мачът на „Дъ Хоутърнс” обаче не започна никак добре за гостите, тъй като те получиха гол още с първия удар по посока на своята врата. 
В осмата минута домакините организираха една бърза атака, при която Андре Уисдъм намери Стефан Сесеньон непокрит точно на границата на наказателното поле, а нисичкият техничар от движение с едно докосване прати топката неспасяемо в горния ъгъл – 1:0.



След първите 10 минути статистиката сочеше 62% владение на топката в полза на домакините, но впоследствие нещата на терена коренно се промениха. Манчестър Юнайтед овладя центъра и отвърна на предизвикателството с удар от движение на Робин ван Перси, който обаче бе спасен с вещина от Боас Майхил.

В 19-ата минута Дейли Блинд намери с дълъг пас Ди Мария зад гърба на отбраната. Аржентинецът елегантно овладя и стреля, но Майхил отново спаси. Вратарят на домакините бе на ниво и в 31-ата минута, когато трябваше да отразява силен удар на Ди Мария от границата на наказателното поле.

Така първото полувреме приключи при резултат 1:0 в полза на домакините, а на почивката Ван Гаал замени Андер Ерера с Маруан Фелайни. Белгийският халф се нуждаеше от точно две минути и 35 секунди, за да изравни резултата.



В 48-ата минута той се възползва от пас на Ди Мария, овладя топката на гърди и после с мощен шут я прати под горната греда – 1:1. Така белгиецът вкара гол номер 500 във вратата на домакините в ерата на Висшата лига. 



Натискът на „червените дяволи” се засилваше и в 56-ата минута Рафаел центира остро в наказателното поле, но там нямаше кой да засече топката в мрежата. После обаче на преден план отново излезе колебливата отбрана на гостите. 



В 66-ата минута капитанът на „дроздовете” Крис Брънт направи двойно подаване в централната част на терена и с 30-метров пас изведе Сайдо Бераиньо зад гърба на защитата. Засадата бе покрита от Рафаел, който само съпроводи 21-годишният нападател и видя отблизо как той хладнокръвно праща топката в мрежата на Де Хеа за 2:1.

Веднага след това „червените дяволи” отново повишиха оборотите, а на терена се появи Радамел Фалкао. Той бе замесен при една ситуация в 74-ата минута, когато топката попадна у Робин ван Перси. Холандецът я спря с коляно и от въздуха я изстреля към вратата, тя рикошира в гредата, а при добавката Янузай я прати високо над рамката. 



След това Манчестър Юнайтед продължи да бъде по-активният отбор на терена, но отбраната на домакинтие бе изключително добре подредена. Впоследствие Ди Мария получи контузия и бе заменен от завърналия се след травма Ашли Йънг.

Все пак логичното се случи в 87-ата минута, когато след едно центриране на Рафаел топката се озова у Дейли Блинд, а лятното попълнение на гостите я прати изключително прецизно в долния ъгъл – 2:2. 



Така 24-годишният холандски национал реализира дебютното си попадение с екипа на „червените дяволи”. То се оказа и последно в мача, който приключи при равенство и двата отбора разделиха по една точка. Тя обаче не бе достатъчна за Манчестър Юнайтед да върне мястото си в топ 4 и тимът остана на шеста позиция с 12 т. в своя актив, като изостава с една от Ливърпул и Уест Хем. Уест Бромич Албиън пък се отдалечи на две точки от опасната зона и вече е с 9 от осем изиграни мача.
Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки