Четвъртият в света Петър Александров: Базел очаква 6 точки от мачовете с Лудогорец

Треньорът на нападателите в „Санкт Гален" обаче смята, че „Лудогорец" има по-големи шансове срещу Базелвсравнениесминалатагодина

Четвъртият в света Петър Александров: Базел очаква 6 точки от мачовете с Лудогорец
Треньорът на нападателите в „Санкт Гален" Петър Александров смята, че „Лудогорец" има по-големи шансове срещу Базелвсравнениесминалатагодина

-
Какво видяхте от мача „Йънг Бойс" - „Базел", г-н Александров?
- През първото полувреме в Берн имаше един много силен „Базел". Но след почивката не­що се случи и нещата не стоя­ха така добре. Но? „Базел" е голям тим и успя да запази преднината. Това означава, че ще пристигне с по-голямо самочувствие за мача с „Лудогорец" в сряда.

-
Кой е най-силният футбо­лист на „Базел"?
- Има един, когото аз нари­чам Мистър „Базел". Името му е Марко Щрелер. Може да ня­ма кой знае какви футболни ка­чества, но е всичко за клуба. Той не игра срещу „Йънг Бойс" заради контузия. Макар че не съм сто процента сигурен, че е имал травма. Може би просто треньорът Пауло Соуса го остави да почине.

-
Що за треньор а португа­лецът?
- Интересен човек и специа­лист. Нека да започнем с фак­та, че е спечелил два пъти Шампионската лига като фут­болист. Това със сигурност оз­начава много. След това на­трупа доста Опит като треньор и затова беше привлечен от „Базел". Но определено стран­но води отбора. Сигурен съм, че нито един от футболистите на „Базел" не е сигурен, че ще излезе на стадион „Васил Лев­ски". Соуса прави непрестан­ни ротации и смени. Това мал­ко или много, се отразява на постиженията на терена. Но Соуса явно си знае работата.

-
Какво се говори за „Лудогорец" в Швейцария през последните дни?
- До днес (понеделник - б.а.) нито дума. Но така е в Швейца­рия. Уикендът е подчинен на вътрешното първенство. В „Базел" бяха доволни, че спе­челиха и държат дистанция на една точка от лидера „Цюрих". От вторник темата става Шампионска лига и гостуването в София.

- Как
во очакват в „Базел" от предстоящите мачове в Ли­гата?
- При всички положения пла­нират да спечелят шест точки. В Швейцария се надяват, че „Базел" може да спечели вто­рото място в групата и да изме­сти „Ливърпул". Все пак вече успяха да победят англичани­те и приемат, че нямат право на грешки срещу „Лудогорец".

-
Положителен или отрица­телен за „Лудогорец" е фак­тът, че миналата година се срещна с „Базел" в плейофа на Шампионската лига?
- Според мен между двата съперника предимството от този факт е на страната на „Лу­догорец". Тогава „Базел" спе­чели два пъти. И със сигурност ще има самочувствието, че мо­же лесно да вземе още два успеха. Но от онези мачове „Лудогорец" натрупа опит в евротурнирите. Затова мисля? че шансовете на българите са по-големи, отколкото минало­то лято. А и мач с мач не си приличат.

-
Има ли контузени в „Ба­зел"?
- Срещу „Йънг Бойс" не играе Фабиен Шер. Но и за него не съм сигурен, че е контузен. Ка­зах ви вече защо. „Базел" в момента е отбор без титуляри и резерви. Едва ли някой може да познае състава, който ще излезе в сряда вечер срещу отбора от Разград.

-
Кога да очакваме Иван Иванов на терена?
- О, не бързайте толкова! Оперираха го преди месец и вероятно ще почива още дъл­го. Евентуално в късната про­лет можем да го видим на тере­на.

-
Вие сте треньор в „Санкт Гален". Как минаха мачове­те на „Базел" срещу вас?
-Без да искам да се възгордявам, но ние сме единствени­ят отбор, който два пъти спечели срещу „Базел" през сезона. В началото с 2:0-на стадион „Санкт Якоб" като гост, а после победихме и у дома - 2:1. По­желавам същото и на „Лудого­рец".
Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки