Гришо: Все още имам шансове за Лондон

"Петима се кла­сираха, но има още 3 свободни места", коментира Димитров

Гришо: Все още имам шансове за Лондон

Надеждата умира по­следна и Григор Димитров все още смята, че може да играе на „Мастърс".

Най-добрият български тенисист не успя да защити първата титла от турнир на АТП в кариерата си, след като на финала в Стокхолм загуби 7:5, 4:6, 4:6 от Томаш Бердих (Чех). В новата класация според резултатите само от този сезон талантът от Хасково е 11-и и изостава на 330 точки от Анди Мъри (Шот). Той заема последното (8-о) място, което осигурява участие в зала 02 в Лондон.

„Много добре знам, че след загубата на финала шансовете ми сериозно намаляха, но никога не знаеш какво може да се случи. Един турнир от ка­тегорията „Мастърс 1000" може да промени всичко в моя полза. Петима се кла­сираха, но има още 3 свободни места", коментира Димитров.

Той прояви чувство за хумор и определи мача си с Бердих като страхотен „до момента, в който за­губих".

Сигурни за „Мастърс" са водачът в ранглистата Новак Джокович (Сър), рекордьорът по титли от „Големият шлем" Ро-джър Федерер (Швейц), Рафаел Надал (Исп), чие­то участие обаче не е си­гурно, шампионът от откритото  на  Австралия Стан Вавринка (Швейц) и носителят на титлата от US Open Марин Чилич (Хърв). Пети засега е Кей Нишикори (Яп), Бердих е 7-и, а преди Димитров са Давид Ферер (Исп) и Милош Раонич (Кан).

Тази седмица Григор ще играе в Базел, където първият му съперник е младата надежда Алек­сандър Зверев (Гер). На­шият тенисист може да играе отново с местния любимец, както се случи през миналия сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки