Атанас Маринов спечели неделния турнир на „Диана“

Известният с прозвището Хълк показа класата на своя форхенд

Атанас Маринов спечели неделния турнир на „Диана“

Известният с прозвището Хълк Атанас Маринов спечели неделния турнир на „Диана“. Треньорът по водна топка, стряскащ с мощната си физика, показа, че е вдигнал много нивото си през лятото и не остави съмнения в заслужената победа. 

22-ма човека се събраха в топлия неделен ден да премерят сили в един от последните турнири на открито. Както е известно, зимната сесия от състезания започва на 9 ноември и до тогава турнирите са отворени за участие към всички, тъй като няма ранглиста. Поради тази причина например се пусна и треньорът Ивайло Величков. Любителите бяха разпределени в 6 групи, като напред се класираха първите шест и най-добрите двама втори. 

Победителят в лятната ранглиста Милен Германов за пореден път бе на турнир след работа цяла нощ и след две победи в груповата фаза, не можа да намери сили да играе повече и се отказа. Интересното е, че вторият Светльо Кърчевки хвърли толкова много усилия в същата група, и след като се оказа, че я печели, и той се отказа. Така третият Ясен Янков влезе на четвъртфиналите. 

В елиминационната фаза Латин Латинчев надигра именно Янков с 6-2, Наско Маринов – Ивайло Величков 6-4, Никос Панетемитакис – Георги Марин 6-2 и Емо Велчев – Станислав Георгиев 6-3. Точно Емо Велчев пък направи най-здравия мач на груповата фаза, след като победи със 7-6 Жоро Лифта. 

fdb1398f447f71ecb1567b071ce6a6f94bec2c284cba890ce762858dd1e02eb5.jpg

В полуфиналната фаза Маринов надигра Латинчев 6-4, а Велчев – Никос 6-3. Финалният мач беше нещо като Давид срещу Голиат, поне ако съдим по физиката на двамата съперници. За разликата от библейската история обаче Голиат победи Давид – 6-4. 


Всички резултати вижте ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки