Георги Дерменджиев: Победа над Базел ще преобърне всичко в групата (ВИДЕО)

Играчите на Лудогорец помъдряха с мачовете в Европа и знаят как да играят, трябва да покажем интелект, заяви треньорът на Лудогорец

Георги Дерменджиев: Победа над Базел ще преобърне всичко в групата (ВИДЕО)
Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев си пожела футболистите му буквално да обърнат наопаки всичко в Група B на Шампионска лига с победа над Базел в сряда от 21:45 на националния стадион „Васил Левски”. Дерменджиев посочи интелекта и опита като основи за евентуалния успех.

„Изиграхме много добри два мача, но утре мачът ще бъде изключително различен, защото Базел спечели три точки срещу Ливърпул. Ако те успеят да ни победят, на нас ще ни стане трудно, но ако ние бием утре, става различно и за тях. Чака ни много труден мач и трябва да го изиграем тактически много силно. Трябва да се вложи много интелект, за да бъде спечелен такъв мач”, сподели Георги Дерменджиев пред репортер на Novsport.com на официалната си пресконференция преди двубоя.

Треньорът се надява Лудогорец да повтори силните изяви от срещите с грандовете Ливърпул и Реал Мадрид и посочи колектива като най-голямата сила на разградчани.

Силата на Лудогорец е в колектива. Не мога да кажа, че Базел няма колектив, но Футболистите на Лудогорец добиха сравнително добра рутина в международните мачове и смятам, че утре ще изиграят един много добър мач. Ние изиграхме два много добри мача срещу много силни отбори като Ливърпул и Реал Мадрид. Базел също е много силен отбор и нас ни чака много тежък мач. Особено след победата на Базел над Ливърпул, ще опитаме да повторим играта си срещу Ливърпул и Реал”.

Дерменджиев отчита, че българският шампион е „помъдрял” след многото важни мачове на европейската сцена.

„Лудогорец винаги има високи цели и затова за тези 4 години постигна толкова много. Отборът много помъдря с мачовете в Лига Европа и Шампионска лига. Момчетата помъдряха и знаят как да играят”.

„Златински се притеснява повече за семейството си след катастрофата”, отговори Дерменджиев на въпрос за Христо Златински, който наскоро претърпя автомобилна катастрофа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки