Барса пусна първи гол на "Ноу Камп", но победи Аякс с 3:1 с едно наум за Ел Класико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меси и Неймар развинтиха защитата на холандците през първата част, а в края Аякс направи неуспешен опит да вземе поне точка

Барса пусна първи гол на "Ноу Камп", но победи Аякс с 3:1 с едно наум за Ел Класико (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона не срещна проблеми и победи Аякс с 3:1 на „Ноу Камп” в Група F на Шампионска лига. Неймар и Меси през първата част осигуриха успеха за каталунците, които записаха шеста поредна победа у дома този сезон, но допуснаха първи гол на свой терен след късно попадение на Ел Гази. В добавеното време юношата от „Ла Масия” Сандро Рамирес вкара третото попадение, което беше и негово трето като резерва този сезон.

Защитата на Барса се пропука фатално на три пъти в последния мач в ШЛ срещу ПСЖ (2:3), но онази загуба не струваше мястото на вратата на Марк-Андре тер Щеген, който отново беше под рамката.

Тази вечер той нямаше почти никаква работа, а „блаугранас” бяха единственият отбор на терена през първата част.

Мачът започна в бавно темпо на ходом, но домакините откриха с първия си шанс в мача. Меси подхвана марковия си дрибъл с водене на топката близо до крака и сви топката вляво за свободния Неймар, който веднага оплете в далечния долен десен ъгъл за 1:0 след 7 минути игра.

Меси направи нетипичен пропуск в 11-та минута, след като Жорди Алба му достави топката пред точката на дузпата. Аржентинецът се реваншира в 24-ата минута, когато Иниеста го изведе отдясно с брилянтен пас зад защитата и Силесен успя само леко да докосне преди топката да влезе в мрежата за 2:0.

4 минути по-късно Меси намери Педро вдясно, но ударът на крилото срещна гредата. Андрес Иниеста пък направи рейд като на шега между
четирима и излезе сам срещу вратаря, но опита твърде елегантно да го прехвърли и Силесен успя да добута в корнер.

Сигторсон можеше да вкара късметлийски гол, но след рикошет в тялото на бранител кълбото се търкули покрай гредата, а Тер Щеген вече се бе хвърлил в другия ъгъл.

През втората част Барса свали оборотите с мисъл за Ел Класико, но отново създаде доста положения.

Гол на Меси правилно бе отменен за лека засада, а две минути след това Неймар и особено Меси направиха за смях холандската защита, като аржентинецът навърза няколко съперници в наказателното поле преди да бие от външната страна на мрежата. Това отиграване на Меси накара Луис Суарес да се усмихне в трибуните.

Аякс атакуваше плахо и Ван Райн от добра позиция не намери целта, а Пике бе на път да си вкара автогол, но качи върху мрежата с нескопосан опит за изчистване.

Луис Енрике съхрани силите на Неймар, Меси и Иниеста за Ел Класико и набързо ги извади от игра след 60-ата минута.

Ракитич би силно право в ръцете на Силесен, а Клаасен пресили шута си и би над вратата.

Липсата на опит в тима на Барса си каза думата в края и в 87-ата минута Ел Гази се разписа отблизо за 2:1 след меле пред вратата на Тер Щеген.

В края Аякс тръгна по-хазартно напред в търсене на изравнителен гол, но в добавеното време Сандро Рамирес вкара третия си гол за сезона като жокер от пейката и след бърза контра намери далечния долен ъгъл за крайното 3:1.

Барселона има 6 точки след две победи и загуба, а лидер в групата е ПСЖ със 7 точки след драматичен успех с 1:0 като гост на АПОЕЛ в Кипър. Аякс е с две точки, а АПОЕЛ с една.



В Никозия домакините се бранеха храбро цял мач и определено заслужаваха точката, която им бе отнета от късен гол на Единсон Кавани.

Кавани не успя да засече центриране на Лукас Моура в 26-ата минута, а Максуел не си спря топката след отличен пас зад защитата в една много тактическа първа част.

Вратарят на АПОЕЛ – Урко Пардо, направи първото си сериозно спасяване веднага след подновяването на играта и изби над гредата удар с глава на Кавани.

Давид Луис предотврати сигурен гол и изчисти от голлинията след удар с глава. После бившият играч на Челси попречи и на бившия нападател на ЦСКА Килиън Шеридън да се разпише и успя да се върне, за да изчисти, след като Шеридън бе копнал над вратаря Сиригу.

За всички свои усилия АПОЕЛ бе „възнаграден” с брилянтна солова изява на Кавани 3 минути преди края. Баебек свали за уругваеца, който се обърна рязко, справи се с двама защитници и намери долния десен ъгъл за победния гол в мача.

Шампионска Лига 14/15, Група F

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Пари Сен Жермен 3 2 1 0 2 7
2 Барселона 3 2 0 1 2 6
3 Аякс 3 0 2 1 -2 2
4 Апоел Никозия 3 0 1 2 -2 1
Германия откри специален полицейски център за Евро 2024

Той ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на турнира

Илия Груев отново впечатлява за Лийдс

Българският халф с отлични показатели от мача с Мидълзбро

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Арсенал пренаписа историята на дербито с Челси (ВИДЕО)

„Топчиите“ дръпнаха на върха с рекордна победа – 5:0

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки