Титулярите на ЦСКА с общо 4 загуби във вечното дерби

Само трима от вероятния стартов състав на Стойчо са губили срещу Левски

Титулярите на ЦСКА с общо 4 загуби във вечното дерби

Освен победната серия в по­следните 18 месеца ЦСКА има още едно огромно психологиче­ско предимство пред „Левски" - едва трима от титулярите на Стойчо Младенов за съботния дуел са губили шампионатно вечно дер­би. А сумарните пора­жения на „червените" се броят на пръстите на едната ръка - чети­ри.

Рекордьор от титу­лярите на ЦСКА по за­губи е Маркиньос. На 9 май 2009-а бразилецът с наш паспорт игра при загубата от „Левски" с 0:2, която донесе и последната титла на „Герена". След това Маркиньос претърпя и второ поражение - при гола на Гара Дембеле в първата минута на 1 август 2010-0:1 за „сините".

Ветеранът в ЦСКА и бивш на­ционал Александър Тунчев има само 1 загуба в дербито. И тя, подобно на тази на Маркиньос, струваше титлата. На 2 април 2006-а ЦСКА с Тунчев падна с 0:1, като „червените" пропиляха 6 точки аванс и впоследствие беше изгонен треньорът Миодраг Йешич.

Третият загубил дербито в от­бора е защитникът Венцислав Василев. С него в състава „чер­вените" паднаха с 1:2 с гол в последната минута на Жоао Силва. По-късно „Левски" беше на двайсетина минута от титла­та, която след 1:1 със „Славия" отиде в ръцете на „Лудогорец".В резервите на ЦСКА има и други играчи, които са падали в мач №1 на България. Три пъти лошият вкус в устата е оставал във Валентин Илиев. Но капита­нът няма шанс да излезе, защо­то е след операция на глезена. Два пъти е губил и Антон Карачанаков. Младата звезда беше героят на предишното дерби с гол и асистенция. Но е по-ве­роятно да остане резерва - ка­то жокер Карачанаков реши много двубои на ЦСКА. Също 2 пъти от „Лев­ски" е губил и националът Апостол Попов, гордеещ се и с два гола в дербито. Бранителят обаче за­губи титулярното място при Стойчо Младенов заради коле­бливи изяви през сезона. На пейката на ЦСКА вероятно ще има още един със загуба - хал­фът Борис Галчев- и той участва при поражението при гола на Дембеле през 2010-а.

При победата над „Литекс" с 2:0 „червените" започнаха с 9 чужденци. И очаквано е така да стартират и в събота. А от тях единствено Маркиньос е обре­менен от вечния сблъсък.

При нова победа над „Левски" Стойчо Младенов още повече ще се утвърди като най-големия „син кошмар". Треньорът има 8 победи, 2 загуби и 2 ремита в дербито. В последните 6 мача от „А" група ЦСКА неизменно по­беждава вечния съперник под негово ръководство.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки