Разлог работи по проект за нов модерен покрит стадион за 8 000 души

Планът предвижда изграждане на игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис, лека атлетика, открит плувен басейн, стадион и други обслужващи сгради

Разлог работи по проект за нов модерен покрит стадион за 8 000 души

В Разлог се състоя обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ на инвестиционно предложение за изграждане на голям спортен комплекс в местност "Байова борика" в землището на Разлог, съобщиха от общинската управа. Инж. Красимир Герчев, кмет на община Разлог, е представил инвестиционното предложение, неговите технически аспекти и етапите на изпълнение.

В плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, лека атлетика, открит плувен басейн, стадион и други обслужващи сгради. Футболният стадион ще бъде с капацитет около 8 000 места - категория 3 /4/ според изискванията на УЕФА, с покрити трибуни и размери на игрището 68 на 105 м.

Ще се изградят и четири футболни игрища с размери 68 на 105 м, четири игрища за тенис с размери 18 на 36 м, две игрища за баскетбол с размери 16,50 на 30 м, две игрища за волейбол с размери 13 на 24 м. Предвидени са още закрит плувен басейн с олимпийски размери с трибуни с около 1000 места и мултифункционална спортна зала с капацитет около 4000 места.

Инж. Герчев е подчертал важното значение на инвестицията за общината и региона като цяло, изключително благоприятното разположение на комплекса, както и съответствието на обекта със стратегията за развитие на общината и очаквания сериозен социален ефект.

Георги Петков, ръководител на колектива, изготвил доклада за ОВОС, е представил заключенията на специалистите, които са извършили обследвания през различни сезони на терен. От проучванията е установено, че начинът на трайно ползване е променян през годините. На терена не са установени защитени видове, той не попада и в защитени територии.

В доклада са направени препоръки озеленяването да се извърши с подходящи видове. Общественото обсъждане е организирано в изпълнение на изискванията на Закона за опазване на околната среда и на писмо от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Благоевград.

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки