Смел удар на Данчо Минев донесе първи 3 точки на български отбор в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец влезе в историята с победен гол в 91-ата минута и се изкачи на второто място в група "В"

Смел удар на Данчо Минев донесе първи 3 точки на български отбор в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец победи Базел с 1:0 с гол на Йордан Минев в 91-ата минута и влезе в историята. След като Левски не успя да спечели нито една точка през сезон 2006/07, сега „орлите” от Разград взеха първи 3 точки в групите на Шампионската лига. Това стана от деветия опит на роден отбор.
 
Лудогорец стана с човек повече от 18-ата минута, след като Серей Дие получи директен червен картон за настъпване в глезена на Моци. Тимът на Дерменджиев обаче не успя да се възползва от численото си превъзходство до почивката. Иначе Марселиньо пропусна при числено равенство. През второто полувреме Лудогорец не успя да намери път към вратата на Базел, който беше окопан в наказателното си поле. Но до 91-ата минута, когато удар на Данчо Минев беше отгледан от вратаря.
 
Успехът качва Лудогорец на второто място в класирането на група "В" след гръмката победа на Реал Мадрид над Ливърпул с 3:0 като гост. Разградчани имат по-добра голова разлика от мърсисайдци (3:4 срещу 2:5). Иначе три състава са с по 3 точки - Лудогорец, Ливърпул и Базел. Реал е лидер с 9.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!


Лудогорец опита да налага преса в първите минути, но Базел разиграваше умело. Швейцарците демонстрираха, че ще търсят победата, като 17-годишният Емболо отправи два удара, а Владо Стоянов ги отрази.


 
Пред Марселиньо се откри първата голова възможност минута по-късно. Бразилецът засече с летящ плонж центриране от дълбочина, но вратарят Вацлик успя да докопа топката.

 
Веднага след това нещата се развиха чудесно за Лудогорец. Германският арбитър показа директен чевен картон на Серей Дие от състава на Базел. Последният настъпи лошо Козмин Моци ниско в глезена и беше отстранен. В България даваме само жълти картони при такива ситуации, така че зрители и коментатори останаха учудени. При всички случаи, дискусионно решение.
 



 
Йордан Минев пък извърши нарушение за жълт картон на границата на наказателното поле и след като получи предупреждения срещу Ливърпул и Реал Мадрид, ще пропусне ответния двубой с Базел.

 
Въпреки червения картон, Базел продължи да бъде по-офанзивният отбор на „Васил Левски”. Гонсалес можеше да огорчи Владо Стоянов в 28-ата минута, когато използва пространство и шутира фалцово от дъгата на наказателното поле, но българският вратар се справи.  
 
Лудогорец натисна, но защитата на гостите остана пределно концентрирана и готова за битка в наказателното поле, недопускайки голови ситуации. Разградчани можеха да разчитат повече на мелетата. При едно такова в заключителните минути на първата част Марселиньо отправи удар, но топката рикошира и не навести вратата на Базел.  

 
След подновяването Базел се прибра в по-задни позиции, докато Лудогорец търсеше път към тяхната врата с продължителни разигравания. В 52-ата минута Дани Абало копна в опит да прехвърли вратаря, но Вацлик успя да извади със сетни усилия летящата към мрежата топка. Отново стражът се намеси решително при опасен удар на Ешпиньо към левия му ъгъл.

 
Домакините все не можеха да намерят път към вратата на Базел и Георги Дерменджиев освежи играта с включването на Хамза, Мисиджан и Вандерсон. Тунизиецът Хамза имаше две възможности между 82-ата и 84-ата минута, но не сполучи. Първо би силно в аут, а след това прати отблизо право във вратаря. Базел дори не се опита да организира контраатаки.

 
Така се стигна до 91-ата минута при 3 минути добавено време, когато Данчо Минев напредна, финтира бранител и стреля смело пред наказателното поле, като топката влетя в долния десен ъгъл на вратаря, който само я отгледа. 

Шампионска Лига 14/15, Група B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Реал Мадрид 2 2 0 0 5 6
2 Ливърпул 2 1 0 1 0 3
3 Базел 2 1 0 1 -3 3
4 Лудогорец 2 0 0 2 -2 0
 



ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!




















ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки