Кирил Домусчиев: Чист червен картон, говорих и с хора от футбола (+ВИДЕО)

„Ако на Данчо Минев му се получаваше винаги, щеше да играе в Реал (Мадрид)”, каза босът на Лудогорец

Кирил Домусчиев: Чист червен картон, говорих и с хора от футбола (+ВИДЕО)

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев каза след победата над Базел в Група В на Шампионската лига с 1:0, че се чувства щастлив от успеха, но като цяло не е доволен от качеството на двубоя, като е очаквал повече голове. 

 

Той добави, че според него има чист червен картон за футболиста на Базел Серей Дие в 18-ата минута за нарушението срещу Козмин Моци.

 

„Аз също смятах, че е пресилен картона, но го гледах на повторение с хора от футбола и това е чист червен картон. Български съдия това нямаше да го свири. Така му счупиха крака на вратаря на Черно море (Георги Китанов). Съдията вижда ритника, вижда бутоните и отсъжда, в крайна сметка така е преценил. Преди червения картон ставаше страшен мач, но в един момент Базел се затвори и ние трудно играем срещу такива отбори”, каза той, предаде репортер на Novsport.com. 

 

„Не може всеки път нещата да са срещу нас и в крайна сметка - получи се. Това е патент на Лудогорец-  тия лудите мачове, само ние ги правим. Това е някаква карма, не сме го измислили, това го казаха и в Англия и в Ню Йорк. Очаквах гол в последната минута. Най-интересното е, че го вкара човек, който няма голове от сигурно 10 години. А има ли… (прекъсва го Иван Иванов). Ако му се получаваше винаги, сигурно щеше да играе в Реал (Мадрид) това момче. Той си е заслужил договора и занапред, много дава на клуба”, добави босът на „орлите”.

 

„Нашата съдба е такава - трудни мачове, инфарктни. Днес  на стадиона бяха феновете на Лудогорец , нямаше ги феновете на Кристиано Роналдо. Това значи че хората, които харесват отбора, се увеличават. Това е важното. Можем само да им благодарим. Достигнахме нови висини за българския футбол. Някои хора ме обвиниха, че съм луд заради целите, които поставям, но се видя, че всичко може да е реално”.

 

„Изоставаме с много точки в А група и, ако искаме пак да радваме хората в Европа, трябва да наквасваме. Мотивацията обаче е трудна, защото след мачовете в Европа отиваш в Хаскво, Дупница или не знам си къде, но трябва. Има такава опасност да не станем шампиони. Водят ни със 7 точки, а това не е малко. Има голям риск за нас ЦСКА да е шампион, а не ние, и догодина да гледате ЦСКА в евротурнирите", коментира той

 

"Тази вечер ще имат дискотека до 4 часа, играчите ми обещаха да разкъсат Черно море. Премиите за футболистите са процент от прихода, който получаваме, сигурно около 20%. Ние сме бизнес организация. Няма нищо, което да пада от небето. В класацията на УЕФА видях, че сме на второ място. Мачът в Базел няма да е никак лесен. Те ще вземат всички мерки. Но честно казано, но този мач не ми хареса. Ние тук го наричаме крив мач”, каза още Домусчиев. 

 

„Имаме 5-6 играчи, които са обект на внимание, но не искам сега да коментирам, ако има добра оферта, която устройва играча и клуба… иначе няма смисъл. Няма нищо вярно за тия румънци, не вярвайте на тия писания. Имаме един-два поста, които трябва да имат по-добри играчи, но не на всяка цена, но не всеки би отишъл в Разград. Дори да им предложим много пари, те ще кажат какво „Ще правим в Разград”.

 

Кирил Домусчиев засегна и темата за националния отбора: „Там има селекционер, има си негови идеи в главата, за съжаление взимат шест момчета от нашия отбор, а четирима от тях тичат там за здраве, което никак не е в плюс за нас. Не очаквайте да критикувам Любо Пенев, но това не е нормално”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки