Сензациите в пресата: Стойчо прати ЦСКА в нелегалност, „сини” и „червени” заедно при Фандъкова

ЦСКА готви оферта за Луму, Ботев и Локо се карат за билети, Вердер дойде за Роман Безяк и още...

Сензациите в пресата: Стойчо прати ЦСКА в нелегалност, „сини” и „червени” заедно при Фандъкова

 Сензациите в пресата днес, четвъртък, 23.10.2014 година:

„Труд”: „Сини” и „червени” заедно при Фандъкова

В седмицата на вечното дерби Левски и ЦСКА джентълменски действат и заедно. 
Двата гранда се договориха да посетят столичния кмет Йорданка Фандъкова. Ще се търси повече съдействие от общината в подкрепа на футбола. Сферата е широка - от собствеността на Левски и ЦСКА до организацията около мачовете. Колосите се разбраха и по идеята вечното дерби напролет да се премести на клубните стадиони. Единственото колебание остана у полицията. Но и там везните клонят към "да" при план за стриктна организация по арените. След излизане на програмата за пролетта Левски и ЦСКА ще изпратят писмо-молба до институциите за рокадата. Предвижда се гостуващите агитки да бъдат по около 2000 души. Дербито в последните години мина на националния стадион по настояване основно на полицията. Връщане по клубните арени ще спести сериозни разходи на клубовете. А и страните, в които се играе на неутрални стадиони, са изключителна рядкост.
Левски пусна 12 000 билета за съботното дерби и даде половината на ЦСКА. Цените са по 10 и 14 лв. "Сините" продават местата си от вчера, а в събота пласирането ще е само на националния стадион.

„Тема спорт”: Иван Стоянов и Йоахим аут от групата за дербито
Иван Стоянов и Оредиен Йоахим остават извън групата на ЦСКА за вечното дерби в събота, разбра "Тема Спорт". Треньорският щаб е преценил, че двамата не са напълно възстановени от своите травми и изобщо няма да им се гласува доверие в предстоящата среща. Друг от играчите с контузия - Неманя Милисавлевич, може да попадне в групата, но при всички положения няма да е титуляр. При отсъствието на Иоахим за пореден път Младенов ще може да разчита само на един централен нападател в лицето на Серджиу Буци. Дилемата пред наставника за стартовия състав в събота е само една - кой да играе като ляво крило. Опциите са сведени до две - Луис Соарес или Антон Карачанаков. На този етап Соарес е с по-големи шансове да получи възможност за изява още от първата минута и може би точно той ще започне. Соарес бе титуляр и в последния кръг срещу Литекс. Играчът с прякор Платини има предимство пред Карачанаков с бързината, пробивността си и по-голямата си работоспособност. Соарес преодолява много по-често противникови играчи, отколкото юношата на Пирин. Това си пролича особено срещу Ботев, когато именно заради негов пробив отляво се стигна до победното попадение на Силва. Той центрира към Тунчев и за първия гол при успеха над Литекс. Проблемът при Соарес, е че няма завършващ удар. Така Карачанаков почти сигурно ще остане резерва и най-вероятно ще бъде използван след почивката. Антон се разписа в първото вечно дерби за сезона от пряк свободен удар. Младенов смята да предпочете бързината, пробивността и работоспособността на Соарес пред шутьорските умения на Карачанаков. Други промени в състава няма да има, като Марин Оршу-лич отново ще е партньор на Александър Тунчев в центъра на отбраната.

„Стандарт”: Стойчо прати ЦСКА в нелегалност
Покрийте се! Тази заповед е издал Стойчо Младенов на играчите на ЦСКА преди вечното дерби. Двубоят между "сините" и "армейците" е в събота от 16,00 часа. Треньорът на "червените" посъветвал футболистите да си стоят у дома и да не попадат в полезрението на журналисти и фенове, за да могат по-добре да се настроят за срещата с вечния съперник. Вчера стана ясно, че шансовете на Неманя Милисавлевич да излезе срещу "сините", са минимални. Той продължава да тренира отделно от останалите, въпреки че Младенов се надяваше, че ще може да разчита на него за дербито. В подобна ситуация е Георги Иванов с Амари. Крилото продължава да лекува травма, а към него се присъедини и Радослав Цонев.

„Меридиан Мач": Близък до Стивън Ло купи още „червени" акции
Петър Манджуков е станал притежател на още акции от ЦСКА. Точният процент още се пази в тайна, но е сигурно, че бизнесменът е увеличил сериозно своя дял в клуба. Според източници на „Меридиан Мач" неговата активност е свързана със спрягания за месия Стивън Ло. Азиатският бизнесмен е готов да реализира грандиозен проект в Равно Поле, на мястото на бившето голф игрище. Земята там е собственост именно на фамилия Манджукови. До последната покупка Манджуков държеше малко под 10% от "армейския" клуб. Сега се говори, че процентите са се увеличили почти двойно. Именно Манджуков е човекът, който успява да поддържа спокойствието в ЦСКА. Той извади парите за стартиралата интернет телевизия на "червените". Говори се, че и последните заплати на повечето от футболистите са изплатени благодарение на него. Фамилията Манджукови от известно време насам е основният спонсор на Александър Томов. На няколко пъти синът Ивайло свиква събрания на Управителния съвет, за да даде препоръки за работа.

"Тема Спорт": ЦСКА готви оферта за Луму
ЦСКА проявява сериозен интерес към бившия футболист на Лудогорец Йерун Луму, разбра "Тема Спорт". 19-годишното крило е свободен агент, след като бе изгонен от холандския Хееренвеен по-рано през този месец. Луму преди това се раздели и с разградчани заради лоша дисциплина. Той е бил хващан на няколко пъти в нарушаване на режима, а многократните разговори, проведени с него, не са дали позитивен резултат върху поведението му. Въпреки проблемите си извън терена фланговият футболист разполага с впечатляващи качества и е много перспективен. Характерът обаче до този момент му пречи да се наложи в който и да е било от трите му клуба. Заради своите изцепки Луму се разминава и с трансфер в Андерлехт, където е взет на проби, но бързо е освободен. Талантът може да бъде привлечен в ЦСКА за заместник на Тони Силва. Има немалка вероятност португалецът да бъде продаден през зимата за сериозна сума, а Луму е равностойна алтернатива на Силва и ще излезе без пари. Единственото притеснение е липсата на дисциплина при него. Стойчо Младенов и щабът му в момента умуват за оферта към холандеца. ЦСКА е готов да плаща на крилото по 5000 евро месечна заплата, поне като за начало. Това е приблизително същата сума, която холандецът е получавал и в Лудогорец. Луму напусна разградчани в началото на август, но само няколко дни по-късно подписа с елитния Хееренвеен. Той обаче остава в клуба едва... 44 дни! Записал е само един официален мач - срещу Екселсиор, в който играе 20 минути. На 3 октомври неговият контракт е разтрогнат по взаимно съгласие. Посочената причина е любопитна - неразбирателство между клуб и играч за това какво трябва да прави един професионален футболист. Така Луму пак става жертва на особения си характер. Той започва своята кариера във Вилем II, като става най-младият голмайстор в историята на клуба - разписва се във втора дивизия само на 16 години и 234 дни. Макар да е определян като много голям талант, той така и не се налага в тима и за три сезона записва 28 мача и 3 гола. В Лудогорец Луму изигра 11 срещи в родния елит и се разписа веднъж - срещу ЦСКА в Разград през април с летящ плонж с глава. Голът му срещу червените падна в последната минута и на практика осигури третата поредна титла на разградчани. Армейците ще вземат решение за привличането на крилото до броени дни, като е много вероятно да отправят оферта към него.

"Меридиан мач": Вердер дойде за Роман Безяк
Човек на германския елитен Вердер Бремен дойде на „Васил Левски" за двубоя между Лудогорец и Базел. По информация на „Меридиан Мач" той е пристигнал, за да наблюдава изявите на словенския нападател на „орлите" Роман Безяк. Както е известно, „бременските музиканти" следят „деветката" на Лудогорец от началото на 2014 г. През миналия сезон той отбеляза 8 гола в Европа, като под ножа му паднаха ПСВ Айндховен, Динамо Загреб и Лацио. Това накара куп европейски отбори да погледнат към словенеца, като дори бе пристигнала оферта от испанския Хетафе, която обаче не бе приета от Лудогорец. Според „Gazzeta dello Sport" през май Вердер са били склонни да платят 2,5 млн. евро за Безяк. Сега се предполага, че цената му е спаднала, тъй като през този сезон той се представя по-слабо от миналия. В същото време в ложите на „Васил Левски" бяха командировани шпиони на Реал Мадрид и Ливърпул. Логично испанците и англичаните са изпратили свои хора на мача Лудогорец - Базел, тъй като и на двата отбора им предстоят срещи с тях до края на груповата фаза на Шампионската лига.

„Стандарт”: Ботев и Локо се карат за билети
Решението на "Локо" (Пд) да отпусне само 600 билета на "Ботев" за дербито между двата тима нагнети обстановката преди мача. Първата среща за Купата е идния вторник на "Лаута". В клетката за гости се събират над 2000 души, но "смърфовете" не искат да я пълнят с ултраси на "канарите". Това ядоса "бултрасите" и те заляха с гневни коментари форумите. Локомотивците също не им остават длъжни и се оплакват, че в Коматево са им били осигурени само 400 пропуска. Днес в Пловдив полицията свиква на спявка тарторите на двете агитки. На нея ще стане ясно дали органите на реда ще позволят пироефекти на двубоя. Освен това ще се уточни маршрутът на шествието на феновете на "Ботев" до "Лаута". Очаква се по това време вражеската агитка на "Локо" да устрои засада и точно това ще пробват да предотвратят полицаите.

„Тема спорт”: Нови договори за Огнянов и Николов

Ръководството на Ботев Пловдив ще предложи нови договори на двама играчи. Това са централният защитник Пламен Николов и халфът Мариян Огнянов. Бранителят пристигна при канарчетата през това лято и подписа за една година, което значи, че от януари той ще е свободен да преговаря с всеки един отбор. Същото е положението и при бившия футболист на Левски, чийто контракт изтича през лятото. Последният вече е изразил неофициално желанието си да остане в състава на жълто-черните. От Ботев обаче няма да правят спънки на играча, ако за него дойде добра оферта от чужбина. Утре ще се проведе Управителен съвет на канарчетата. На него се очаква да бъде избрано ново ръководство на Ботев. Вероятно ще се предприемат няколко сериозни промени. Засега обаче от клуба не разкриват никакви подробности и отказват коментар. Както е известно, през лятото след всичко случило се с КТБ и Цветан Василев Ботев изпадна в тежка финансова криза. Благодарение на продажбата на някои играчи като Анисе и Хамза на Лудогорец положението бе закърпено. Старши треньорът на жълто-черните Велислав Вуцов пък вече е започнал работа по зимната селекция. Този път се очаква Ботев да заложи предимно на чужденци - свободни агенти.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки