Краев: Гонзо ще е основният фактор за победа над ЦСКА

"От толкова писания по мой адрес започвам да си мисля, че не съм толкова добър"

Краев: Гонзо ще е основният фактор за победа над ЦСКА

Моцарт на футбола. Един от топталантите на цяла Европа. Транферна цел на Лудогорец и апетитна хапка за отборите в Италия. Това са само част от нещата, които могат да се кажат за младата звезда на Левски Божидар Краев. Той има реален шанс да пробие в първия отбор и да направи име в българския футбол. Шансът е по-голям дори от този на Антонио Вутов, чийто трансфер в Удинезе предизвика същинска истерия. Краев дълго време бе пазен от интервюта, за да не се главозамайва. В дните преди вечното дерби обаче „Меридиан Мач“ „проби“ щита около талант номер 1 на „Герена" и младокът даде пространно интервю. Готов ли е да вкара на ЦСКА, ще остане ли при „сините“ и за кой отбор в чужбина мечтае, четете в следващите редове.

- Каква е обстановката на „Герена“ след двете изпуснати победи срещу Марек и Локо (Пд)?

- Настроението в отбора е много добро. Никой не мисли за тази серия от победи, която прекъснахме с тези два хикса, а за другата серия, която е негативна - срещу ЦСКА. Нея трябва да пресечем. Много важен мач предстои в събота. Мога да обещая, че както ще бъдем мобилизирани, така ще бъдем и концентрирани. Какво ще се случи, зависи от много неща.

- Влияе ли ви тази серия от загуби от ЦСКА?
- Успяваме да се абстрахираме. По-голяма част от играчите имат солиден опит в „А“ група. Така беше и след предния мач между Левски и ЦСКА. След двубоя всеки си казваше „Трябва да прекъснем серията“, вместо да си говорим „Страх ме е“ или нещо подобно.

- Помага ли ви фактът, че треньор ви е човекът, който е номер 1 в това дерби - Георги Иванов?
- Оооо, разбира се. Той ще бъде основният фактор за победа. Смятам, че тези загуби от ЦСКА не ни пречат толкова, колкото ни мотивират. Георги Иванов е роден победител. Мисля, че той гори повече от футболистите дори. Ще бъде много хубав мач и за зрителите, и за нас - играчите. Надявам се да победим.

- Ти си доста млад футболист. Чувстваш ли се психически готов да влезеш в този двубой?
- Има опасност да прегоря, но може и да не прегоря. Всичко си зависи oт човека. Изобщо не се притеснявам. Ще изчистя главата си и както казва Гонзо, няма да легна с глава под възглавницата и да мисля какво ще става. Знам какви са ми указанията, какво трябва да правя. В крайна сметка това е футбол, няма да ходя на война.

- Доста голяма еуфория се заформи около теб след онзи хеттрик срещу Спартак (Вн). Пречи ли ти този шум?
- Да, наистина прекалено много шум се вдигна около мен. От толкова писания по мой адрес започвам да си мисля, че не съм толкова добър. Затова се старая да вдигам нивото в тренировките, за да мога да отговарям на тези очаквания и дори да ги надвишавам, когато е възможно.

- По наша информация от Лудогорец са се свързали с теб. Защо не отиде? Сигурно са ти обещали доста...
- Да, има интерес от Лудогорец към мен. Той беше най-силен през лятото. Аз обаче реших, че искам да остана в Левски и това е.

- Ще подпишеш ли скоро договор с Левски?
- Да, имаме такива разговори. Готов съм да подпиша. Никога няма да тръгна срещу Левски. Този клуб ме е изградил до момента като футболист и съм направил някакво име.

- Да те върна на дербито с ЦСКА. Кои са силните и слабите страни на съперника?
- В защита са много силни. Имат опитна двойка в защита, макар че Вальо Илиев няма да играе. Според мен още от самото начало трябва да ги натиснем и да видят, че няма въобще да им бъде лесно.

- Какво ще кажеш на публиката в този тежък момент след толкова загуби, които се натрупаха срещу ЦСКА?
- Те подкрепят отбора винаги. Да продължават да го правят, това ще го помоля. Щом сега, в най-трудния период, са зад нас, после в хубавите мигове ще бъде още по-сладко и за тях, и за нас. А ние ще се вдигнем, сигурно е.

- В началото на сезона Георги Иванов обяви, че титлата не е целта тази година, а изграждане на отбор. Футболистите обаче говорите ли си за титла?
- Говорим си за титла, няма как да е иначе. Събрани сме хора с амбиции, всеки иска да расте и да печели трофеи. Левски няма как да е без цел „титла”. Всички в отбора се стремим максимално нагоре. Айде, да не казваме титла, защото накрая, ако не я спечелим, ще ни кажат, че сме обещали, а не сме я взели. Но се стремим максимално нагоре.

- Познаваме те основно като крило. Коя ти е любимата позиция на терена?
- Когато тренирам, се старая да се приспособявам и към двата фланга - и отляво, и отдясно, където ме пуснат. Да ти кажа, не съм се замислял къде се чувствам най-добре. Мога с удоволствие да играя и зад нападателя.

- Помага ли фактът, че баща ти е бил добър футболист в миналото?
- Помага ми генетично, като физика, като всичко. Помага ми много и със съвети - как действам в дадена ситуация, как да не се главозамайвам.

- Един млад футболист мечтае за големи неща. Къде ти се играе някой ден?
- В Италия. Харесва ми там.

- А кой ти е любимият футболист?
- Беше ми любим Роберто Баджо като малък. Сега като отбори ми харесват Ювентус и Атлетико (Мадрид). Играят хубав футбол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки