Бешиткаш отнесе Партизан в балканския сблъсък в Лига Европа, Тотнъм с разгром над Астерас (ВИДЕО)

Хари Кейн наниза хеттрик за "шпорите" и пусна гол като вратар, Ерик Ламел с гол-красавец

Бешиткаш отнесе Партизан в балканския сблъсък в Лига Европа, Тотнъм с разгром над Астерас (ВИДЕО)

Бешкиташ постигна разгромна победа над Партизан в балканския сблъсък в Група С на турнира Лига Европа. Турският отбор се наложи с 4:0 на стадиона в Белград и така не позволи на сърбският тим да се поздрави с първа победа в надпреварата. Това бе и най-тежката домакинска загуба за „гробарите” на европейската сцена до този момент.

 

Така, Бешикташ е първи в класирането на Група С с актив от 5 точки, колкото има и вторият Тотнъм. На последното място само с 1 точка е Партизан.

 

Около 2000 привърженици от Турция бяха заели местата си на стадион „Партизан” и определено останаха доволни от видяното от своите любимци.

 

Футболистите на треньора Славе Билич напълно надиграха съперника си и можеха да си тръгнат с още по-убедителна победа. Те владееха изцяло инициативата през по-голямата част от срещата, като очаквано в заключителните минути се поприбраха в половината си, за да съхранят силите си. Въпреки това, „гробарите” така и не успяха да намерят верния път към вратаря Толга Зенгин.

 

Първия гол падна в 18-ата минута. Негов автор стана Вели Кавлак, който отправи силен удар. Секунди преди края на първото полувреме Олкай Шахан изведе майсторски Демба Ба в наказателното поле, нападателят стреля силно по земя и прати топката във вратата на Партизан, като кълбото мина между краката на Лукач.

 

Второто полувреме започна повече добре за Бешикташ. В 52-ата минута Озаякъп направи преднината за гостите класическа, а 120 секунди след това Гюкхан Торе напълно уби интригата в двубоя. Футболистите на Партизан така и не успяха да създадат опасно голово положение.

 

Тотнъм и Астерас Триполис също предложиха голово зрелище в другия двубой от групата. „Шпорите” се поздравиха с категоричното 5:1 на стадион „Уайт Харт Лейн”. Отборът на Маурисио Почетино обаче завърши срещата с човек по-малко, след като вратарят Юго Лорис бе изгонен три минути преди края на редовното време с директен червен картон.

 

Хари Кейн се отличи с хеттрик, а още два гола добави Ламела. Футболистите от лондонския отбор играха много по-концентрирано и от общо осем удара към вратата пет бяха превърнати в голове.

 

Три минути преди края Лорис извърши фаул извън наказателното поле и получи директен червен картон. Голмайсторът Хари Кейн застана на вратата, но той не успя да се намеси добре при опита си да спаси пряк свободния удар, изпълнен от Баралес, и допусна  гол за крайното 5:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки