„Отбор на надеждата” запази шансове за Топ 8 след победа и загуба на световното (ВИДЕО)

„Отбор на надеждата” победи Гърция с 9:2 и загуби с 6:8 от Намибия

„Отбор на надеждата” запази шансове за Топ 8 след победа и загуба на световното (ВИДЕО)

„Отбор на надеждата” победи Гърция с 9:2 и загуби с 6:8 от Намибия във втория ден от втората групова фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили. Ден по-рано националите загубиха с 1:9 първия си мач от група А срещу състава на домакините. Днес българският тим ще срещне последователно Унгария и Австрия, като първият мач ще се състои в 18:40 часа българско време, а вторият – от 21:20 часа. При успех в тези два двубоя и определено стечение на обстоятелствата в останалите срещи в групата „Отбор на надеждата” все още има шанс да попадне сред осемте най-добри състава в турнира. За целта е необходимо тимовете на Чили и Унгария да победят Намибия, а африканците трябва задължително да имат поне един получен картон.

Съществува вероятност намибийците вече да са били санкционирани, както беше изписано на официалния сайт на Homeless World Cup вчера вечерта. По-късно обаче информацията беше променена и картонът беше записан в актива на Унгария. Ако „Отбор на надеждата” заеме второто място в групата, той ще играе в Топ 8. Трето и четвърто място му дават право да участва в разпределението на местата от 9 до 16. За целта обаче е необходимо да победи поне състава на Австрия. Петата позиция му отрежда включване в съревнованието за местата от 17 до 24.

Вчерашната среща с Гърция започна с гол за съперника, но след секунди Анатоли Аспарухов изравни, след като Борислав Христов му асистира с изпълнение на корнер. Последва ново попадение за Аспарухов, 4 гола на капитана Ангел Станков и по един на Борислав Христов, Кирил Александров и Николай Ангелов. При резултат 9:1 за „Отбор на надеждата” гърците отбелязаха и второ попадение.



Няколко часа по-късно се игра и мача със станалия вече традиционен съперник на българите – Намибия. Африканците, които „Отбор на надеждата” среща при всяко едно свое участие на Мондиала, бяха по-добрият състав на терена и заслужено спечелиха с 8:6. Те поведоха с 2:0, но Борислав Христов успя да върне едно попадение. Последваха нови два гола за Намибия и два за България чрез Исус Чавдаров от малък ъгъл отдясно на вратата на съперника и чрез Ангел Станков. Веднага след това африканците реализираха ново попадение, но „Отбор на надеждата” изравни резултата за 5:5 чрез Борислав Христов и Анатоли Аспарухов. Последваха три гола за намибийците и един за българите чрез Аспарухов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки